BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

İsveç'te terör operasyonu

İsveç'in Göteborg kentinde yapılan operasyonlarda terör şüphesiyle dört kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Abone ol

İsveç polisi terör saldırısına hazırlandıkları şüphesiyle dört kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Zanlılar ülkenin güney batısısındaki Göteborg kentinde yapılan operasyonlardatutuklandı.

Operasyon kentin Röda Sten sanat merkezi'nin terör saldırısı tehdidi nedeniyle geceleyin boşaltılmasını takip ediyor.

400 civarında kişi uluslararası çağdaş sanat festivalinin açılışını kutlarken, polis tarafından merkezi terketmeleri istendi.

Polisin binayı aradığı ancak bir şey bulamadığı söyleniyor.

Göteborg'daki operasyon ile ilgili bilgi veren İsveç İstihbarat birimi, kimlikleri ve uyrukları açıklanmayan dört kişinin, terör suçu işlemek amacıyla bir araya geldiği ve bu yönde çaba içinde olduğu iddiasıyla yakalandığını söyledi.

Yakalanan kişilerle ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini kaydeden yetkili, zanlıların daha önce herhangi bir suça karışıp karışmadıkları yönünde soruşturmanın yürütülüyor olması nedeniyle, bilgi veremeyeceğini açıkladı.

Göteborg Belediye Başkanı Anneli Hulthen de dün gece terör saldırısı tehdidi üzerine boşaltılan Röda Sten sanat galerisine yönelik tehdit aldıklarını doğruladı.

Göteborg kentinde terör saldırısı hazırlığında oldukları iddiasıyla dört kişinin yakalandığı saatlerde, Göteborg'daki Röda Sten sanat galerisinde verilen davete katılanlar salondan çıkarılmış, etrafta geniş güvenlik önlemi alınmıştı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 2010 yılı Aralık ayında Arap asıllı bir kişi tarafından intihar saldırısı düzenlendi.Çantasının içindeki bombayı patlatan Timur Abdülvahap isimli saldırgan yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.