BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,34
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay şike dosyasını yeniden inceliyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezasının onandığı dava dosyasını yeniden incelemeye aldı. Başsavcılığın incelemeyi tamamlaması için yasal bir süre sınırı bulunmuyor.

Abone ol

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların yaptığı yeniden yargılama talebi üzerine şike dosyasını incelemeye aldı.

Başsavcılığın kararı Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) tarafından açıklandı. YARSAV'ın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe/şike dosyasını yeniden incelemeye aldı. Yasa gereği dosyanın infaz için İstanbul'a gönderilmesi gerekirken, sanıklarca yapılan inceleme istemi dikkate alındı. Bu inceleme sonucunda Ceza Genel Kuruluna yapılacak itiraz üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararı değişebilir. Başsavcılığın bu incelemeyi tamamlaması için yasal bir süre sınırı bulunmamaktadır."

Başsavcılık yeniden yargılama talebini uygun bulursa dava dosyası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gidebilecek. Bu durumda onanan cezaların bozulması ihtimali var.

Yargıtay 17 Ocak'ta, şike davasında verilen cezaları onamıştı. 6 yıl 3 aylık cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 30 ay daha hapis yatacaktı.

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdar Adalı ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu'ya verilen cezalar usul yönünden bozulmuştu.
Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ve asbaşkanı Nevzat Şakar ise beraat etmişlerdi.