BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  SEÇİM

Vatandaş bu kirliliği görmeyecek! Ama bir tek ilde

Gaziantep'te, tüm siyasi partiler, 'görüntü kirliliği' yaratmaması için, adayların bayrak ve afişlerini yalnızca seçim koordinasyon merkezleri ile parti binalarına asmasını kararlaştırdı.

Abone ol

AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, kentin caddelerine afiş ve bayrak asmama kararının vatandaşı mutlu ettiğini söyledi.

Gaziantep'ten İstanbul 'a gelen Şahin, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda, Gaziantep'te yerel seçimlere girecek siyasi partilerin aldığı kararı değerlendirdi. Şahin, “Biz yaklaşık 10 gün önce valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. büyükşehir belediye başkan adayları ve tüm partilerin il başkan adayları katıldılar. Şehirdeki bayrak yarışının halkı şikayet noktasına getirdiği, görüntü kirliliği ve milli servete neden olduğu yönünde şikayetleri görünce, iktidar partisi olarak biz teklif ettik. Halkımız bayrak yarışı beklemiyor. Bu şehir karar verme noktasında olgun bir şehir. Biz 'Gelin, planda projede, hizmette yarışacak şekilde birbirimizle barış içinde, hayırda yarışalım. Gelin bu kararı hep birlikte alalım' dedik. Karşı taraf da buna sıcak yaklaştı. Onun üzerine hepimiz altına imzalarımızı attık. Emniyet Müdürümüz de seçim koordinasyon merkezi dışındaki bayrakları topladı. Bundan da vatandaşımız çok mutlu oldu“ diye konuştu.

Şahin, Gaziantep'te güzel bir atmosferin olduğunun da altını çizerek, “Geleceğin Gaziantep'inde nasıl projelerimiz olacak, hangi konuda öne çıkacağız... Bütün sivil toplum kuruluşlarına 'Nasıl bir Gaziantep hayal ediyorsunuz?', bunu göstereceğiz. Beyannamemizde insan dostu, çevre dostu olacağız diyoruz. Bu bayrak yarışıyla olmaz, insan ve çevre dostu olacaksak. Ağzımızdan çıkan sözün gereğini yapabilmemiz için de bu tür başlangıçların toplumdaki karşılığının yüksek olduğunu gördük. Şehir kararını vermiş, gelecek projelerle şehrin nereye gideceği konusunda da çok güzel bir atmosfer var. Kendi içimizde de güzel bir yarış içerisindeyiz" dedi.