BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  SAĞLIK

Türkiye'de kaç ambulans var?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2002'de Türkiye'nin ambulans sayısı 630 iken, ben bakan olduğumdan itibaren dağıtımını yaptığımız ambulans sayısı bin 200'ün üzerinde" açıklamasını yaptı

Abone ol

Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ezine Devlet Hastanesi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, tek isteklerinin vatandaşların her türlü sorununu paylaşarak azaltmak olduğunu ifade etti.

AK Parti hükümetlerinde sağlık alanında bir çok yenilikler yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Biz istiyoruz ki vatandaşımızın her türlü derdini paylaşarak azaltalım. Paylaşalım ki yarınlarda paylaşarak çoğaltacağımız ve büyülteceğimiz mutluluklarımız olsun. Bu Ezine Devlet Hastanemiz gibi paylaştığımız hastanelerimiz olsun istiyoruz. Bizler aile hekimlerimiz ile sizlerin daha yakınında olmaya çalışıyoruz. Hastanelerimiz ile uzmanlarımızla her türlü derdinize hizmet etmeye çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hizmete muhtaç olan yakınlarınıza evde sağlık hizmeti sunabilen bir noktaya geldik" diye konuştu.

"Almanya ve Hollanda Türkiye'yi örnek alıyor"

Eskiden sağlık alanında Almanya ve Hollanda'nın örnek gösterildiğini ancak şimdi bu ülkelerin Türkiye'nin sağlık hizmetini örnek almaya başladığını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"2002'de Türkiye'nin ambulans sayısı 630 iken, ben bakan olduğumdan itibaren dağıtımını yaptığımız ambulans sayısı bin 200'ün üzerinde. Yani 2002'nin iki katı ambulansı sadece bir yılda sizlerin hizmetine sunduk. Ve inşallah 700 ambulansın alımı için ihale sürecini başlatıyoruz. Artık vatandaşımız ihtiyacı olduğunda şehir içinde 7-8 dakikada, şehirler arası yollarda 20-25 dakikada ambulans hizmeti alabilecek. Artık ambulans uçak ve ambulans helikopterlerimiz ile hizmet ediyoruz. İstiyoruz ki bu güzel insanlar, dünyaya bakan değil dünyanın baktığı bir Türkiye'de yaşasın. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet bıraktığı cümle 'muasır medeniyetler seviyesinin' üzerinde bir Türkiye'yi Çanakkaleliler ile birlikte başaracağız."

Açılış törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kenan Eliuz ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.