BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Penguen Kitabevi bakın ne olacak?

Kadıköy’ün simgelerinden, kitapseverlerin gözde mekânı Penguen Kitabevi, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız kepenk indirdi.

Abone ol

Kadıköy’ün simgelerinden, kitapseverlerin gözde mekânı Penguen Kitabevi, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız kepenk indirdi. Sebebi malum: Maddi sıkıntılar. Kitabevinin kapanış sürecini İthaki Yayınları’nın da sahibi Ünal Koçak ile Radikal'den Beste Sezen Ateşpare konuştu.

Yaklaşık on beş yıldır Kadıköy’de sadece kitap satarak hizmet veren tek mekân olan Penguen Kitabevi, geçenlerde kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Sebep ise malum: Maddi sıkıntılar.

Yalnızca kitap satan bir kitabevi olarak zincir mağazaların kitap dışındaki satışları öncelemesinin kendilerini sırat köprüsüne taşıdığını söyleyen İthaki Yayınları’nın sahibi Ünal Koçak, Penguen’i kapatmaları ile ilgili Radikal Kitap’a konuştu: “Bir kitabevinin sadece kitap satarak hayatını sürdüremeyeceğini gördük. Kitabevimizin ruhunu değiştirmenin başlangıçta çıktığımız yola uygun düşmediğini düşüncesiyle üzülerek bu kararı almak zorunda kaldık.”

peng-92c1-c44c-656b.jpg

Kitabevinin son üç yıldır büyük ekonomik sıkıntı yarattığını ve üçüncü yılın sonunda kapatma kararı aldıklarını söyleyen Koçak, Penguen Kitabevi’nin faaliyetlerine daha sonra başka bir yerde devam edip etmeyeceği sorumuzu ise, “Kadıköy’de okurlarımızdan çok büyük destek aldık. Birçok gerçek kitap okuru duruma çok üzüldü. Bizim daha az maliyetlerle ilerleyen aylarda tekrar Kadıköy’de sadece ‘kitap’ satacak bir kitabevi oluşturma girişimimiz olabilir. Bu girişimin okurlarımızın desteğiyle olacağı da aşikâr” diye yanıtladı.

Kapanan kitabevinin yerini bir kozmetik firmasının kiraladığı öğrenildi.