BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.402,86
HABER /  GÜNCEL

Yargısız infaza karşı savaştı, öldürüldü

Pakistan'da bir grup sivili öldürmekle suçlanan güvenlik kuvvetlerinin davasında bilirkişi olarak ifade veren doktor, faili meçhul cinayete kurban gitti.

Abone ol

Pakistan'ın güneybatısında güvenlik kuvvetlerinin 'yargısız infaz' yaptığı yolunda ifade veren bir doktor, faili meçhul bir cinayetin kurbanı oldu.

Ketta kentinde yaşanan olayda, doktor Bekir Şah kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Şah, sene başında bir davada güvenlik kuvvetlerinin silahsız beş yabancının ölümünden sorumlu olduğu yolunda ifade vermişti.

Bir kontrol noktasında ölen üçü kadın beş Rus ve Tacik'in cesetlerini inceleyen Şah, bilirkişi raporunda bu kişilerin asker ve polislerin silahlarından çıkan kurşunlarla öldüğünü kaydetti.

Verdiği ifade, polisin ölen kişilerin intihar eylemcisi olduğu ve üzerlerindeki patlayıcıları ateşleyerek öldükleri yolundaki açıklamasıyla çelişiyordu.

Ölenlerden birinin hamile olduğunu açıklayan Şah'ın ifadesi başka görgü tanıklarının ifadelerine de uzman gözüyle destek sağladı.

Bu ifade çok sayıda polis ve askerin olaydan sorumlu tutulmasına ve ceza almasına yol açtı.

Koruma istedi

Şah ise olayı soruşturan komisyona ifade vermesinden kısa süre sonra da kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayıp dövülmüştü.

Şah, bunun ardından ölüm tehditleri aldığını açıklamış, koruma istediğini, ancak kendisine koruma verilmediğini söylemişti.

Bugün ise aracının yanına yaklaşan bir başka otomobilden siyah maskeli kişilerce üzerine yaylım ateşi açıldı.

Bekir Şah, kaldırıldığı hastanede öldü.