BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da sivil toplum örgütlerine baskın

Mısır'da, insan hakları ve demokrasi yanlısı 17 sivil toplum kuruluşunun büroları, ülke dışından para alınmasıyla ilgili bir soruşturma kapsamında

Abone ol

Mısır'da Adalet Bakanlığı görevlileri ve polis, demokrasi yanlısı ve insan haklarını savunan 17 sivil toplum örgütünün bürolarına baskın düzenledi.

Baskında, siyasi partilere eğitimler veren, Ulusal Demokrasi Enstitüsü ve Uluslararası Cumhuriyetçi Enstitüsü adlı ABD merkezli iki kuruluşun büoları da hedef alındı.

Resmi Haber Ajansı MENA, baskınların bu grupların masraflarının ülke dışından karşılanmasıyla ilgili bir soruşturmanın parçası olduğunu bildirdi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "Aramalar, izin alınmadığını gösteren kanıtlar ışığında yapılmıştır" denildi.

Baskınlarda, bürolarda bulunan belgeler ve bilgisayarlara da el konulduğu belirtildi.

Aramalar sırasında, büro çalışanlarının ayrılmasına izin verilmediği kaydedildi.

Mısır'da iktidarda bulunan askeri yönetim, demokrasi ve insan haklısı yanlısı grupların masraflarını nereden karşıladığının araştırılacağını söylemişti.

Askeri yönetim ayrıca, yabancı ülkelerden kaynak alınmasına müsamaha gösterilmeyeceğini açıklamıştı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Mısırlı liberal siyasetçi, ABD merkezli Ulusal Demokrasi Enstitüsü'nün yeni partileri seçimlerde nasıl yer alınacağı konusunda eğittini, yetkililerin bunu bildiğini ve hiçbir gizli faaliyet yürütülmediğini söyledi.