BIST 10.775
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,24
HABER /  POLİTİKA

Yargı hükümet icrası yapmasın!

Meclis Başkanı Köksal Toptan, 'Yargı kendisini hükümet yerine koyup, hükümet icrası yapmaya kalkmamalı' dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan, TRT 2'de yayınlanan 'bir artı yüz' programına katılarak Şeyda Açıkkol'un sorularını yanıtladı. Yargı'ya sert çıkan Toptan, 'Yargı kendisini hükümet yerine koyup, hükümet icrası yapmaya kalkmamalı' dedi.

Toptan, kuvvetler ayrılığına ilişkin ''Herkes kendi hakkını, kendi hukukunu, kendi sınırını içine sindirmeli. Biz yasama organı olarak kendimizi yargı yerine koymamalıyız. Yargı gibi hüküm vermeye kalkmamalıyız. Herkes kendi alanında kaldığı müddetçe bu kültürü oluştururuz'' diye konuştu.
     
Geçmişe bakıldığında gelinen noktayı önemsediğini vurgulayan Toptan, şöyle devam etti:
     
''Kuvvetler ayrılığı ilkesinin, gittikçe Türkiye'de yerleştiğine şahit oluyoruz. Zaman zaman hepimizi heyecanlandıran, kızdıran bir takım gelişmeler oluyor ama o tartışmaları da önemsiyorum. Yargı, yasamaya bir şeyler söylüyor, biz çıkıp yargıya bir şeyler söylüyoruz. Ama yine de kimse, kimsenin işine müdahale etmiyor.
     
Biz, 'yargının kararı hiç tartışılmaz' diye çıkıyoruz, 'şeriatın kestiği parmak acımaz' diye atasözümüz var. Herkes yargının verdiği karara uyar, uymak zorunda. Başka türlü bir tartışma da yapmak mümkün değil. Ama yürütme de yargı da yasamanın yaptığı işlere, 'böyle kanun olur mu' deyip, kıvırma hakkına sahip değil.''