BIST 10.063
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.392,56
HABER /  GÜNCEL

Yarbay Dönmeze tazminat davası

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından ve Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatlarla ilgili yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez hakkında manevi tazminat davası açıldı.

Abone ol

Davayı açan ise Dönmez'in hakkında bazı iddialarda bulunduğu AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan.

"Askeri eşyayı gizlemek" suçundan Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanan Yarbay Dönmez, 26 Haziran'daki davada Sapanca'da komşusu olan AK Partili İhsan Arslan'ın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek "İhsan Arslan'ın da evinin aranmasını istiyorum. Kürtçüdür kendisi, beni tehdit etti." demişti. Mahkeme Başkanı ise Kürtçü ifadesi yerine Kürt kökenli ifadesini kullanmıştı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Arslan da Dönmez'i hiç görmediğini ve tanımadığını söylemişti.

Yarbay Dönmez'in kendisi ve ailesiyle ilgili mahkemede verdiği ifadelerin tamamının gerçek dışı olduğunu belirten Arslan, kendisine yapılan suçlamalara karşı her türlü cezai ve hukuki yasal yollara başvuru hakkını saklı tutuğunu ve bu haklarını kullanacağını da bildirmişti.

Kendine hakaret ettiği gerekçesiyle Arslan, Dönmez için yargı yoluna gitti. Arslan, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Dönmez hakkında manevi tazminat davası açtı. Mahkeme ise Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nden Dönmez hakkındaki dosyayı istedi. Askeri mahkeme de bu dosyanın bir örneğini İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi.

DÖNMEZ GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEDİ, AVUKATIYLA SOHBET ETTİ

Yarbay Dönmez'in Ankara Yenikent'teki Zir Vadisi'nde bulunan mühimmatlarla ilgili yargılanmasına Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmada avukatı Gülten Güven ile Dönmez hazır bulundu. Avukat Gülten Güven, kazılara ilişkin kamera kayıtlarındaki konuşmaların yazılı dökümünü hazırlayan bilirkişiye itiraz etti.

Bilirkişinin muhabere sınıfından olması nedeniyle dinleme tecrübesinin bulunmadığını iddia eden Güven, istihbarat sınıfından oluşturulacak yeni bilirkişinin konuşma dökümanını yeniden yazmasını talep etti. Askeri savcılık emanetindeki tüm görüntülerin dökümünü isteyen Güven, emniyetin şubede yaptığı konuşmaların dökümünü de talep etti.

Askeri savcı ise yeni bilirkişinin inceleme yapmasına gerek olmadığını belirterek, mevcut dökümanların yeterli olduğunu söyledi. Mahkemeye kısa bir ara veren duruşma Hakimi Binbaşı Cemil Çelik, bilirkişi talebini reddetti. Avukat Güven'in kendi hazırladıkları 'görüntülerin tekrar izlenmesi' talebi ise kabul edildi.

Bu görüntüler, zabıt katibinin bilgisayarından izlettirildi. Dönmez, görüntüleri izlemek yerine sık sık avukatıyla sohbet etmeyi tercih etti. Yarbay Dönmez ve avukatı, görüntüler arasında atlama olduğunu tekrarlayarak, görüntülerdeki bazı konuşmaları ifade edip mühimmatı polisin koyduğunu iddia ettiler. Görüntülerin izlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı başka bir tarihe erteledi.