BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.515,39
HABER /  POLİTİKA

DP ilk büyük mitingini bu ilde yapacak

Demokrat Parti (DP) GİK Üyesi Orhan Keçeli, Manisa'da yarın yapılacak miting öncesi diğer üyelerle Turgutlu İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Abone ol

Keçeli, burada yaptığı konuşmada Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ile hükümeti eleştirdi.

Keçeli, Arınç'ın başbakanlıkta gözü olduğunu iddia ederek, "Arınç uyanık davranıyor, diyor ki, 'Başbakan'ın gözlerinin altı morardı, çürüdü. Siz beni seçin, beni başbakan yapın.' Bu işler kolay değil, küçük görmüyorum. Hükümeti yönetmek, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT)'nde kantincilik yapmaya benzemez." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, "İki çocuğum da domuz gribi oldu." açıklamasının da doğru olmadığını öne süren Keçeli, "Bunlar, aşıyı satmanın peşinde." dedi.

Anavatan Partisi'nin DP ile birleşmesinin ardından ilk büyük mitingi Manisa'da yapacaklarını belirten Ahmet Uyanık ise, "Manisa'nın yıllardır merkez sağın kalesi olması sebebiyle Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, ilk mitingini burada düzenlemeyi düşündü. Yarın Cumhuriyet Meydanı'nda, merkez sağın değişen yüzü ilk olarak görülecek.'' diye konuştu.

Uyanık, mitinge, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı ve şimdiki DP Genel Başkan Vekili Salih Uzun ile Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın da katılacağını belirtti.

Manisa'nın demokratların kalesi olduğunu savunan DP Turgutlu İlçe Başkanı Faruk Aydın da birleşmenin ardından ilk ziyaretin bu şehre yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, "Bütün partililerimizi, çiftçimizi, köylümüzü Manisa'ya taşıyacağız. Mitinge herkesi davet ediyoruz." ifadesini kullandı.