BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL

Yeni YARSAV Başkanı ketum çıktı

YARSAV'da yeni dönem. Yeni başkan Emine Ülker Tarhan eski başkan Eminağaoğlu'nun aksine çok sessiz.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Yaptığı açıklamalarla başta Adalet Bakanlığı ve hükümetin sert tepkilerine maruz kalan YARSAV’da yeni dönem başladı. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden yeni başkan Emine Ülker Tarhan basına mesafeli duruşu ve Anıtkabir Özel Defterine yazdığı metin ile farklı olacağı sinyali verdi.

YARSAV Genel Kurulu’nda genel başkan seçilen Emine Ülker Tarhan yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk mozolesine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Tarhan deftere şunları yazdı:
“Büyük Atatürk,
Kurduğun Cumhuriyetin ve Devrimlerin koruyucusu olan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin yeni yönetim kurulu üyeleri olarak yüksek huzurunuzdayız. Hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığının sağlanmasında üzerimize düşen görevi gerçekleştirirken ilkelerin bize güç verecektir. Sonsuz minnet ve saygılarımızla.”

YARSAV’ın 13 kişilik yeni yönetim kuruluna seçilemeyen Ömer Faruk Eminağaoğlu geçtiğimiz Haziran ayında YARSAV’ın 3’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve özel deftere yaşanan hukuksal sorunları yazmıştı. Eminağaoğlu’nun o zaman yazdığı metin şöyle:
“Hukuk dışı amaçlar, hukukun dolanılması ve kötüye kullanılması, hiçbir zaman koruma görmeyecektir, göremeyecektir. Ülkemizde bugün en üst düzeyde hukuksal sorunlar ve sancılar yaşanmasına rağmen YARSAV, tüm sorunların çözüm yeri olarak hukuku görmektedir. Tüm sorunlar da yine hukuk yoluyla aşılacak; hukuk, kişiler için mutluluk, huzur ve adaletin kaynağı, hukuk düzeninin de koruma kalkanı olacaktır.”

BASINA MESAFELİ

Yeni başkan Tarhan daha ılımlı bir yaklaşım izleyeceği mesajını basına koyduğu mesafeyle de ortaya koydu. Ziyaret sonrası kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermekten kaçındı. Hangi üniversiteden mezun olduğu sorusuna dahi ısrarlar üzerine yanıt vererek “Ankara Hukuk Fakültesi” yanıtı verdi. Tarhan ardından bir programa yetişeceğini söyleyerek hızla ayrıldı.

YARSAV'ın yeni yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir önünde toplu fotoğraf çektirdi.