BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.498,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yanmayan tek sokak lambası kalmayacak

Pendik Belediyesi ile AYEDAŞ önemli bir altyapı çalışmasına imza attı. İlçedeki sokak lambaları elden geçirilecek olan çalışma ile Pendik geceleri daha da ışıl ışıl olacak.

Abone ol

Pendik Belediyesinde düzenlenen ve AYEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında bilgi veren Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, amaçlarının ilçede yanmayan tek bir sokak lambası bile bırakmamak olduğunu söyledi.

Sadece görsel açıdan değil, eminyet açısından da sokak lambalarının önemli olduğunu belirten Başkan Şahin; “Pırıl pırıl ışıkları olan, iyi aydınlatması yapılmış bir kentte, şehrin var olan yapısını geceleri de ortaya çıkarmak mümkün. Aydınlık bir Pendik, hem güvenliğimiz ve konforumuz, hem de şehrimizin güzelliği açısından çok önemli.”dedi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Şahin, Pendik Belediyesinin AYEDAŞ’la uyum içinde çalıştığını da sözlerine ekledi.

20 bin direk gözden geçirilecek

Pendik Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren basın toplantısında ayrıntılı teknik bilgi veren AYEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu, Pendik’te gözden geçirelecek sokak lambası sayısını 20 bin olarak belirlediklerini söyledi. Sahip oldukları modern ekipman ve araçlarla çalışmanın iki haftada biteceğini ifade eden Leventoğlu; “Oluşan arızalara ekiplerimizi gönderiyorduk. Ama bildirilmeyen yerler karanlık kalıyordu. Bu çalışma ile bu sorun tamamen ortadan kaldırılmış olacak.”şeklinde konuştu. AYEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu konuşmasında, sokak lambalarının denetlenmesinin yanı sıra Pendik’te yeni yeraltı kabloları döşeyeceklerini, bu sayede kötü görünüm arzeden beton direklerin ortadan kalkacağını da belirtti.

AYEDAŞ ile uyum içinde çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu’na plaket verdi.