BIST 10.649
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.439,39
HABER /  POLİTİKA

Tarihi görüşmeden şaşırtan ayrıntı

Başbakan bugün CHP'nin kapısını çaldı. Erdoğan'a pasta ikram edilirken çaylar CHP yerine AK Parti'den geldi.

Abone ol

Ak Parti ile CHP 4 yıl sonra ‘sıcak başlangıç’ yaptı. CHP kuru pasta, lokum ikram etti. Başbakan’ın garsonu çay servisi yaptı. Görüşmede, ‘Recep Bey’ krizi yaşanmadı, eski lider Baykal’ın adı geçmedi. İki lider de terörle mücadele konusunda ‘diyalog’ kapısını açık bıraktı...

İktidar ile anamuhalefet lideri arasında 4 yıllık bir aradan sonra ilk temas dün sağlandı. Son olarak Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde “yeni genel merkez binaları için hayırlı olsun” demek üzere 2006 Temmuz’unda anamuhalefet lideriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile “resmi” ilk buluşmasını dün gerçekleştirdi.

ERDOĞAN RANDEVUYA GEÇİKTİ

Önce Kılıçdaroğlu’nun makam odasının hemen alt katında olan Başbakanlık odasına geçmesi planlanan Erdoğan, geciktiği için kendi makamına uğramamayı tercih etti. Erdoğan, direkt olarak, Kılıçdaroğlu’nun odasının bulunduğu 2. kata çıktı.

Erdoğan’ın gecikmesi nedeniyle randevu saatinde makam odasının kapısına çıkan Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın gelişine kadar yaklaşık 4 dakika kapıda ziyaretçilerini beklemek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak “Hoş geldiniz” dedi.

BAŞBAKAN BASINI ŞAŞIRTTI

Edinilen bilgiye göre görüşmenin başlangıcında Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanı seçilmesi nedeniyle kutlayarak, “hayırlı olsun” temennisini iletti. TBMM’deki tarihi görüşmeyi bir medya ordusu takip etti.  Erdoğan’ın randevusuna geç kalması nedeniyle merdiveni kullanmayıp, tam aksi istikametteki asansörü kullanması, hem korumalarını hem de basın ordusunu tam anlamıyla “ters köşeye” yatırdı.

MUHABİRLER VE KORUMALAR KAPIŞTI

İki liderin makam odasına geçmesinin ardından sınırlı sayıda kameraman ve fotomuhabiri içeri alınarak, iki heyetin otururken görüntülerinin alınmasına izin verildi. Bir fotomuhabiri dışarda yaşanan sıkıntıya gönderme yaparak, “Düzgün görüntü alamadık efendim” deyince, Erdoğan eliyle oturan heyetleri işaret ederek, “Böyle düzgün olmuyor mu?” esprisiyle karşılık verdi. İki liderin görüşmesi sürerken Parlamento Muhabirleri Derneği yönetiminin de devreye girmesi ile korumalar ile gazeteciler arasında “uzlaşma” arayışları sürdü. Varılan uzlaşma çerçevesinde de, iki liderin görüşme sonrası tokalaşmaları itiş kakış yaşanmadan alınabildi.

ERDOĞAN CHP'NİN ÇAYINI İÇMEDİ

CHP heyeti görüşmede Başbakan ve kurmaylarına, tatlı ve kuru pasta ikram etti. İçinde lokum ve badem ezmesi bulunan gümüş bir şekerlik de sehbanın üzerinde yer aldı. İçecek olarak ise konuklara tercihi doğrultusunda “limonlu çay” ikram edildi. Çaylar, Kılıçdaroğlu’nun makamının bulunduğu koridorun sonunda AK Parti grup yöneticilerinin makamlarının bulunduğu yerdeki çay ocağından getirilirken, çay servisini de Başbakanın makam odasında görevli garsonun yaptığı öğrenildi.