BIST 10.181
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç kızın kalbiyle yaşama tutundu

Gaziantep'te ilk kez kalp nakli gerçekleştirildi. Ankara'daki genç kız 45 yaşındaki Altaş'a hayat verdi.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan operasyonla, 18 yaşındaki bir genç kızın kalbi 45 yaşındaki Leyla Altaş'a nakledildi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haşim Üstünsoy, Sanko Holding'e ait özel uçakla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden getirdikleri kalbi, başarılı bir operasyonla bugün Gaziantep'teki hastaya nakletti.

Üstünsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan sonra ilk kalp naklini Gaziantep'te yaptıklarını belirtti.

Üstünsoy, operasyonla ilgili şunları kaydetti:

''Dün kendi imkanlarımızla Ankara'ya gittik. Nakil yaptığımız kalbi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden aldık. Kalp, 18 yaşında bir genç kıza aitti. Dönüşte, Sanko Holding özel uçağını tahsis etti ve kalbi Gaziantep'e getirdik. 1,5 saat süren ameliyatla 45 yaşındaki Leyla Altaş'a naklettik. Altaş, ileri derecede kalp yetmezliği yaşayan bir hastaydı. Kalp kasları neredeyse işlevini yerine getirmiyordu. Hastamız 15-30 günde bir hastanemize geliyordu, 3-5 gün süren tedaviler ve ilaç kullanarak yaşamını sürdürebiliyordu. Şu anda sağlık durumu çok iyi. Başından bir an olsun ayrılmıyorum.''