BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  GÜNCEL

Bodrum'da çıkan yangın korkuttu

Muğla'da bugün öğle saatlerinde çıkan yangın yazlıkçılara korku dolu dakikalar yaşattı.

Abone ol

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Akyarlar Köyü yakınlarında bugün öğle saatlerinde çıkan yangın tatilcilere korku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 20 hektarlık makilik alanın kül olduğu yangın halen kontrol altına alınamadı.

Akyarlar köyü Aspat Mevkii’de bugün öğle saatlerinde çıkan yangın 50. Yıl Sitesi. Bank Evler Sitesi, Akyarlar Sitesi, Akfin Sitesi, Aspat Beach Clup’ta tatil yapanlara korku dolu anlar yaşattı. Aspat Tepesi ve Termera Yaylası’nda üç ayrı noktadan başladığı tespit edilen ve şiddetli rüzgarla hızla yayılan alevler tatil sitelerine 50 metre kadar yaklaştı. Bodrum- Akyarlar karayolu ve sitelerin önünde tedbir alan itfaiye ekipleri sayesinde alevler sitelerin içlerine kadar girmeden söndürüldü.

Yangın anında bazı tatilcilerin evlerini boşalttıkları, bazı tatilcilerin villaların çatılarından yangını korku dolu gözlerle izlediği görüldü. Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Akyarlar Köyü, Bala Koyu, Ortakent-Yahşi Beldesi saatlerce duman altında kaldı.

‘ARAZİ ŞARTLARI MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRILYOR’

Yaklaşık üç saattir kontrol altına alınamayan yangına arazi şartlarınında güç olması nedeniyle güçlükle müdahale edilmeye çalışıldı. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle Aspat ve Bala Mevkiileri’nde devam eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, Turgutreis Belediyesi İtfaiye Amiri Zekeriya Bayırlı “Bu bölge yangın açısından en çok tedirgin olduğumuz bölgeydi. Sezon öncesi buradaki makilik alanı ve kuru otları kontrollü yakıp tehlikeyi azaltmak istedik. Ancak fırsat bulamadık. Yangın halen devam ediyor, kontrol altına almak için orman ekiplerinden de yardım istedik. Karanlık olmadan yangını söndürmek istiyoruz” dedi.