BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yapay hayvan parkına büyük ilgi

Melikgazi'de çocuklara hayvanları tanıtmak amacı ile oluşturulan Yapay Hayvanat Bahçesine yoğun ilgi gösteriliyor.

Abone ol

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak ve hayvanları tanıtmak amacı ile oluşturulan Yapay Hayvanat Bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Yeniköy Semtindeki Gençlik Parkı içerisinde 68 çeşit hayvanın fiberglastan yapılmış figürlerinin yer aldığı ve bire bir boyuttaki hayvanların 3 bin metrekare alanda sergilendiğini söyledi. Büyükkılıç, yapay hayvanat bahçesi içerisinde kanguru, su aygırı, bizon. at, deve, zebra, panda, boğa gibi hayvanlardan birer adet, penguen, fok, timsah, kaplumbağa, goril ve maymun gibi hayvanlardan ise ikişer adet olmak üzere toplam 91 hayvanın yer aldığı yapay hayvanat bahçesine yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

Filmlerde ve belgesellerde gördüklerini ancak gerçek boyutları hakkında bir fikri olmayan çocuklar için bire bir yapılmış hayvan figürlerinin ayrıca eğitici bir yönü de olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çektiğini bundan sonraki çalışma da ise bir başka parka ayrı bir çalışma gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.