BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  SAĞLIK

Yosun kürü ile 15-50 cm incelin!

“Spa” suyla gelen sağlık anlamına gelse de, spa merkezleri artık sadece su terapileri uygulamıyor.

Abone ol

ADVERTORİAL-“İyi Hisset” felsefesiyle yola çıkan ve A+ müşteri portföyüne günden güne yenilerini katan Su Spa&Wellness Center da kendine zaman ayırmak, vücuduna özen göstermek ve bundan mutlu olmayı isteyen İstanbullular için bir yol gösterici rolü oynuyor.

Ruhumuzun elbisesi olan cildimiz, en az özen gösterdiğimiz organlarımızdan birisi durumunda. Uzmanlar, doğru ve zamanında yapılan bakımların herşeyi farklı kılacağını belirtiyorlar.

Cildimiz; dış görünüşümüzü oluşturması dışında da, birçok görevi olan bir organımız. İç dokuların, travma, ultraviole ışınları, ısı değişiklikleri, toksinler ve bakterilere karşı korunması için bariyer oluşturur. Ayrıca, duyu, immünolojik fonksiyonlar, termoregülasyon ve hissedilmeyen sıvı kayıplarının kontrolünde önemli rol oynar. Bu kadar önemli fonksiyonları olan cildimizi iyi korumalı ve bakımı konusunda daha hassas olmalıyız. Cildimizde, sürekli bir değişim söz konusu. Bu nedenle değişimi destekleyecek uygulamalar, cilt sağlığımız açısından önem taşıyor.

Cilt ve vucut bakımının titizlikle uygulandığı merkezlerden birisi de Su Spa&Wellness Center Mayadrom Sports Center, Etiler şubesi. Su Spa&Wellness Center’da yosun kürleri ile incelme seansları uygulamakta. Vücut bakımlarında, nem ve oligo elemanlar yönünden zengin, deniz bazlı ürünler kullanılıyor. Bu ürünler cilde nem kazandırıyor ve dolaşımı hızlandırıyor. Ayrıca deniz yosunlarındaki çeşitli aktif maddelerin yağ metobolizmasını hızlandırıcı etkisi de mevcut. Bu, selülit ve lokal yağlanma problemlerinin çözümünde etkili bir yardımcı. Vücudun biçimlenmesi ve portakal kabuğu görüntüsünü yok etmek amacıyla kullanılıyor. Aynı zamanda vücutta sıkılaşma sağlıyor ve toksin giderici etki yaratıyor.

Yosun vücut sargılama, selülit gidermede ve sıkılaştırmada oldukça etkili olan en eski doğal yöntemlerden biri. Yosun sayesinde vücuttaki toksinler atılıyor ve oksijen alımı kolaylaşarak dolaşım daha düzenli hale geliyor. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde selülitli bölgedeki yağları çözücü ve yenileyici etkisi var. Yosun, kimyasal hiçbir maddeyle karıştırılmadan uygulanıyor. Yosunun etkisini daha iyi gösterebilmesi için havayla teması önlemek amacıyla jelatinle sargılanıyor ve içeriktekilerin daha iyi nüfuz etmesi için, ısıtıcı battaniyeyle örtülüyor. Ortalama 40 dakika bu şekilde bekletiliyor. Bu esnada yosundaki yağ çözücü maddeler selülitli bölgeye inerek yağları parçalıyor. Bu sayede hem vücuttaki toksinler ve ödem atılıyor hem de yosun yağının etkisiyle bölge sıkılaştırılıyor. Terlemeyi harekete geçirerek toksinlerin daha etkili elimine olmasını sağlayan bu bakım, genel ve lokal zayıflamada oldukça yardımcı.

Yosun mineral açısından da çok zengin bir madde. Yosunlar, kullanıldığı bölgede sıkılaştırıcı etkisi nedeniyle seans sonunda bir incelme sağlıyor. Düzenli uygulamalarla bu incelme uzun ömürlü olduğu için enstitülerin gözde kürlerinden biri.

Toksinleri gidermek ve vücuda mineral kazandırmak amacıyla uygulanan yosunu (vücut sargılaması) bayanlar daha çok zayıflama metodu olarak görüyor ama asıl sağlık açısından önemli. Kaybedilen mineraller yosun uygulamasıyla tekrar geri alınabiliyor. Zayıflamayı hızlandırıyor.
Yosun kürlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şu; bu terapilerle vücuttaki yağların yakılması değil; fazla suyun ve ödemin atılması gerçekleşir. Vücutta yağ yakımı sadece spor ve dengeli beslenme ile gerçekleşir. Vücut tiplerine göre fazla suyun atılması zayıflama esnasında gerçekleşmeyebilir. Bu nedenle yapılan yosun kürlerinde kandaki toksinler atılır ve vücuttaki fazla su (ödem) atılır. Dolayısıyla vücutta gerçekleşen 15-50 cm incelme yağ yakımı sonucunda değil; ödem atılması sonucunda olur. Yosun kürleri diyet veya spor ile birlikte yapıldığında kesin sonuç alınır. Vücuttan atılabilecek toksin ve ödem miktarı belli olduğu için 1 aylık bir dönem içerisinde maksimum 10 seans uygulanan yosun kürü yeterlidir. Bir sonraki kür en erken 4 ay sonra yapılabilir. Vücudunuz tamamen susuz kalamayacağına göre çok zayıflamak için daha fazla seans yapmak yanlış bir düşüncedir. Belirtildiği gibi yapılan işlem vücuttan yağ değil; ödem ve toksin atmaktadır.

Yosun sargılama ile yosun cildin derinliklerine inmekte, cilt için gerekli elektrolit, mineral ve vitaminleri içeren yosundan cilt maksimum oranda faydalanmakta. Metabolizma artışı ile yağlar yakılmakta bölgesel incelme ve sıkılaşma sağlanmaktadır.

Deniz yosunlarının içerdiği zengin minerallerle kişiye özel uygulanan vücut bakımı, cilde yoğun nem sağlarken, cilt temizliği de yapar. Vücuda, ısıtılmış olarak uygulanan yosun, cildi beslerken, açılan gözeneklerden vücuda giren aktif maddelerle cilt altı dokuyu uyarır. Böylece tüm vücutta dolaşım düzelir, hücre yenilenmesini hızlandırır. Yosun Kürü, selülitlerin giderilmesinde etkili olduğu gibi, kasları rahatlatarak yorgunluk hissini de ortadan kaldırır.

Deniz yosununun gençleştirici ve cildi güzelleştirici özellikleri uzun süredir bilinmekte olup cilt hastalıkları ve kilo vermek gibi amaçlarda da kullanılmaktadır. İnsan plazmasının özelliklerine sahip olan deniz yosunu, denizden vitamin ve mineral açısından çok zengin besinleri emer. Bunlar cilde temas ettiklerinde vücuda nüfuz ederek vücudun nemlenmesini, arınmasını, beslenmesini ve dengelenmesini sağlar. Bu sayede kan dolaşımının düzenlenmesi de sağlanır.

Bu bakım stres ve selülit giderici, zayıflatıcı, toksin atıcı, cildi pürüzsüzleştirici, besleyici ve parlaklaştırıcı, sindirim ve dolaşım sistemini düzenleyici, vücuda mineralleri oligo elementler ve vitaminler kazandırcı, toksinleri dışarı atıcı, cildi yenileyici, cilt gelişimini kolaylaştırıcı, kan dolaşımını hareketlendirici ve metabolizmayı canlandırıcı bir bakımdır. Bir kilo yosunda 10.000 litre deniz suyunda bulunan miktarda iyot bulunduğunu düşünerek etkisi tahmin edilebilir. Bir aylık bir yosun vücut sargılama terapi kürünün etkisi ve yararı altı ay dahi sürebilir.
Deniz suyunda vücudumuzda olduğu gibi 104 element ve mineral bulunmaktadır. 1m3 deniz suyunda bulunan ana maddeler şöyledir; Bakır 10 mg, Baryum 50 mg, Manganez 3 mg, İyot 50 mg, Selenyum 4 mg, Lityum 100 mg, Çinko 14 mg, Florid 1.4 mg, Rubidyum 20 mg. Deniz yosunu deniz suyuna göre 10 kat daha fazla oligo element içerir.

Çamurlaştırılmış bir hamur halinde deniz yosunu vücuda uygulandığında elemenler vücuda nüfuz ederek hücreleri uyarır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Türkiye deki ilk ve tek Kulüp Spa formatında olan SU SPA & WELLNESS Mayadrom Sports Center, Etiler şubesinde yosun sargılama vücut bakımları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi alabilirsiniz.

Rezervasyon için

0212 351 56 19-20
0541 486 85 81