BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akkuyu nükleer santraline tepki

Mersin'de Kent Konseyi, nükleer santral kurulması girişimlerine tepki gösterdi. Konsey turizm kendi olmak istiyoruz mesajı verdi.

Abone ol

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Akkuyu'da nükleer santral kurulması girişimine tepki göstererek, “Turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atan Mersin'de, nükleer santral kurulması her şeyden önce turizmi baltalayacaktır” dedi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in nükleerle anılan bir kent olmaması konusunda kararlı hareket edeceklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulunda, “Türkiye ile Rusya Arasında Akkuyu'da Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmayı Onaylayan Kanun Tasarısı”nın kabul edilmesini, Mersin ve Türkiye için talihsizlik olarak nitelendiren Özdemir, şunları kaydetti:

“Turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atan Mersin'de, nükleer santral kurulması, her şeyden önce turizmi baltalayacaktır. Birçok ülkede yapımı tamamlanan nükleer santraller faaliyete geçmemiştir. Bunun temelinde de, o ülke insanlarının oluşturduğu toplumsal baskı yatmaktadır. Bu baskıyı bizler de uygulayabiliriz.

Bu bağlamda ilk aşamada, TBMM'de alınan bu kararı onaylamaması için Cumhurbaşkanına faks çektik. Çünkü bu tesis, kentimiz ve ülkemiz adına gelecekte büyük facialara davetiye çıkartacaktır.”

Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne de götürmeyi düşündüklerini vurgulayan Özdemir, açıklamasında, “Bu tesisin yapımı 12 yılda tamamlanacak. Elbette bu süre içinde bir hükümet iktidara gelecektir ve bu yanlış kararı düzeltecektir. Bu yüzden bizler umudumuzu yitirmedik ve mücadelemiz devam edecek” dedi.