BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan kılıç kuşandı kongre istedi

Saadet Partisi'nde kongre krizi sürüyor. Kurtulmuş'un zaferine karşı Erbakan yeni kongre istedi.

Abone ol

Liste krizinin yaşandığı Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan suskunluğunu bozru yeni kongre istedi. Erbakan bugün yaptığı açıklamada, kongre sonrası kamuoyundaki tereddütlerin ortadan kaldırılması için yeni bir kongreyi şart koştu.

Milli Görüş'te liste krizi büyüdü, tartışmalara Necmettin Erbakan da katıldı. Erbakan, hafta sonu yapılan kongrenin önümüzdeki seçimler için istenilen neticeyi vermediğini iddia ederek yeni bir kongrenin yapılması gerektiğini söyledi. İşte Erbakan'ın açıklaması;

"KONGRE İSTENİLEN NETİCEYİ VERMEMİŞTİR" 

Milli Görüş Camiası 11 Temmuz günü mevsim itibariyle elverişli olmayan şartlara rağmen büyük bir coşku ve heyecanla canlı bir kongre yapmıştır. Ve fakat kongre önümüzdeki seçim çalışmaları döneminde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve heyecanla çalışmayı temin bakımından istenen neticeyi vermemiştir.

Bunun sebebi iyi niyetle daha iyisini yapacağız zannıyla partimizi davasından, gaye ve temel esaslarından uzaklaştırmaya yönelik bir takım arzuların yürürlüğe konulmak istenmesidir.

"YENİ KONGRE ŞART OLMUŞTUR"

Bu durumda partimizi bütün diğer partilerden üstün kılan mevcut 60 partinin benzeri 61. bir parti olmaktan muhafaza etmek, temel esaslarımızdan uzaklaşılmaması için elden gelen her türlü gayreti göstermek, Milli Görüşe inanan her kardeşimizin inancının gereğidir.

Temel esasların muhafazası için ve seçime giderken birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik örneğinin ortaya konulması ve bunların yeni bir kongre ile en kısa zamanda bütün milletimize gösterilmesi milli bir görevdir.

Çünkü, mevcut yönetimde yer alan milli görüşçü kardeşlerimizin her birinin kıymetli olduğunu biliyoruz. Ancak temel esasların muhafazası için tek tek şuurlu olmak yetmez, ekip olarak temel esasların muhafazasına özel itina gösteren bir yapıda olunması da zorunludur.