BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Yanal'a bir şike iddiası daha

Teşvik primi iddialarına ismi karışan Ersun Yanal'a bir suçlama daha. Yanal'ın 1986-87 sezonunda forma giydiği Nazillispor'da da şike yaptığı öne sürüldü.

Abone ol 'Ersun şike yaptı'

Teşvik primi iddialarına ismi karışan Ersun Yanal'ın Nazillispor'da futbol oynarken de şike yaptığı öne sürüldü.

Hakkında, Gençlerbirliği'nin teknik direktörüyken teşvik primi aldığına dair iddialar bulunan Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal'a şok bir suçlama daha yapıldı: "Futbolcuyken de şike yapmıştı..." 1986-87 sezonunda Nazillispor'da forma giyen Yanal'ın adının şikeye karışması üzerine, kadro dışı bırakıldığı öne sürüldü. O dönemde Nazillispor'da kaleci antrenörü ve idari menajer olarak görev yapan Erkan Ulaş, 18 yıl öncesine döndü ve şu açıklamaları yaptı:

NAZiLLi-ALANYA MAÇINDA
"Ispartaspor, Alanyaspor ve Nazillispor, şampiyonluğa oynuyorduk. Biz yarıştan kopup üçüncü sıraya düştük. O hafta Alanyaspor ile maçımız vardı. Ersun, disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı kalmıştı. Kalecimiz Nedim, maçtan önce kendisine şike teklif edildiğini, Ersun Yanal'ın pazarlığı yaptığını ve paranın Yanal'ın bir yakını ile kendilerine ulaştırılacağını söyledi."

'ERSUN'UN SELAMI VAR'
"Olayı idarecilerimizle görüştüm. Konu, emniyete intikal etti. Bahsedilen şahıs gece kaleci Nedim'in evine gelip Yanal'ın selamını söyledi. Nedim'e parayı verirken, ben ve iki polis, evdeydik. Şoförü yakaladık. Diğer şahıs kaçtı. Şoförün karakolda ifadesi alındı."

'KARAKOL KAYDI VAR'
"Şoför, 'Ben şoför olarak geldim. Ersun abiler arabada, para verilecek sporcuları konuştular ve Nazilli'ye geldiğimde bir evde indiler' ifadesini kullandı. Bu sözler karakol kayıtlarında mevcuttur. Tabii ki bu maçta Ersun Yanal oynamadı. Nazillispor, Alanyaspor'u 2-1 yendi."


Erdoğan EKER-NAZİLLİ
PASFOTOMAÇ