BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yamaç paraşütçüleri Demirci semalarında

Demirci'de Türkmen Tepe Hava Oyunları Şenlikleri, yurdun dört bir köşesinden gelen kalabalık sporcu gruplarının katılımı ile gerçekleşti.

Abone ol

Manisa'nın Demirci ilçesinde bu yıl 4. düzenlenen Türkmen Tepe Hava Oyunları Şenlikleri, yurdun dört bir köşesinden gelen kalabalık sporcu gruplarının katılımı ile gerçekleşti.

Büyük bir katılımın olduğu şenliklerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 75 pilot Demirci'de bir araya gelerek, iki gün boyunca yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşadılar.

Yamaç paraşütü sporcularının yapmış oldukları muhteşem gösteriyi izlemek ve bu ana tanık olmak için İzmir ve Manisa'dan gelen Karşıyaka, Zirve ve Doruk dağcılık kulüpleri ve Demirci merkezi ve köylerinden oluşan kalabalık seyirci toplulukları Türkmen Tepe'de buluştular.

Türkmen Tepe semalarında adeta bir kuş edasıyla süzülen pilotlar, şenliklere katılan izleyicilere ve misafirlere yapmış oldukları uçuşlar ve çeşitli akrobasi hareketleriyle keyif dolu anlar yaşattılar. Şenliklere katılan izleyiciler arasında uçma fırsatı bulan ve bu muhteşem heyecanı yaşama fırsatı bulanlar da oldu.

Demirci Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen şenliklerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ve bu muhteşem gösteriye katılan herkes büyük bir memnuniyet içerisinde şenlik alanından ayrıldılar. 4. Türkmen Tepe Hava Oyunları Şenlikleri için Belediye Başkanı İhsan Temel, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz şenliklere Ülkemizin dört bir yanından yamaç paraşütü ve dağcılık kulüp ve derneklerini davet ettik. Yaklaşık 150 kişi hava oyunlarımıza iştirak ettiler.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcularımızı ilçemizde ağırlamak bizleri gururlandırdı. Her anlamda Belediye olarak destek verdiğimiz şenliklerde İlçemizde faaliyet gösteren Demirci Havacılık ve Doğa Sporları Derneği ile beraber organize ederek gelen katılımcıları iyi ağırladığımızı düşünüyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Hava Oyunları Şenliklerini önümüzdeki yıllarda uluslar arası boyuta taşıyarak ilçemizin tanıtımına büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Katılan sporculara ve dağcılık kulüplerine günün anısına plaket verildi. Önümüzdeki yıl beşincisinin düzenleneceği Türkmen Tepe Hava Oyunları Şenlikleri'nde tekrar bir araya gelme sözü verilirken, önümüzdeki yıl düzenlenecek şenliklerde katılımın daha fazla olacağı bildirildi.