BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Güneykayalılar festivalde buluştu

Sivas'ta bu yıl ilki düzenlenen Güneykaya yaz şenliklerine vatandaşın ilgisi oldukça yoğundu.

Abone ol

Yıldızeli Kaymakamı Yavuz Erdoğan, Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, MHP il ve ilçe yönetiminden konuklar, il genel meclisi üyeleri, CHP il ve ilçe teşkilatı, İstanbul ve İzmir'den çeşitli misafirler, çevre köylerin muhtarları ve çok sayıda halk ile birçok Güneykayalı, 1. Geleneksel Yaz Şenliği'nde buluştu.

1. Geleneksel Yaz Şenliği'nde çeşitli sanatçılar ve ünlü Halk Ozanı Ali Doğan konser verdi. Şenlikte açılış konuşması yapan Belde Belediye Başkanı Mehmet Akpınar seçimlerin ardından yapmış oldukları çalışmaları değerlendirdi ve projelerini anlattı.

Akpınar, "Göreve geldiğimiz günde encümen arkadaşlarla oturup neler yapabileceğimizi tartıştık ve nasıl bir fayda sağlayacağımızı konuştuk. Ardından çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık"dedi. Mehmet Akpınar, beldeye yaptıkları hizmetleri sıralayarak Çok Programlı Lise'nin önümüzdeki yıllarda açılacağını kaydetti.

Şenlik esnasında sanatçı Yıldırım'ın daveti üzerine protokolde bulunan İlçe Kaymakamı Yavuz Erdoğan, Belde Başkanı Mehmet Akpınar ve çok sayıda konuk 'Ellik Halayı' çektiler. Şenlikte Kızılay'a bağlı gezici kan toplama ekibi de çadır kurarak kan bağışında bulunan davetlilerden kan topladı.

Günekaya 1. Geleneksel Yaz Şenliği 16 yaş altı güreş müsabakaları, ilköğretim öğrencilerinin yapmış oldukları piyesler ve kolbastı şov, konser ve halaylarla birlikte geç saatlere kadar devam etti.