BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL

Şeyh sohbette para dağıtıyor

Iraklı alim Şeyh Ahmed El Kubeysi, sohbetlerinde sorduğu sorulara doğra cevap verenlere en az 100 dolar para veriyor.

Abone ol

El Kubeysi bu davranışının kendisine masraflı olup olmadığı sorulduğunda, ''Biz paraya hizmet etmeyiz, parayı kendimize hizmet ettiririz'' diyor.

BİR SOHBETTE 600 DOLAR

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği tarafından Yalova'da bulunan Rizom Tatil Köyü'ndeki kampa katılan Şeyh Ahmed El Kubeysi, 4 günlük kamp süresince günde 2 defa vaaz verdi. Sohbetlerinde dinleyicilere dini konularda sorular soran El Kubeysi, bir sohbetinde yaklaşık 600 dolar para dağıtıyor.

Şeyh El Kubeysi, doğru cevap verenleri parayla ödüllendirdiği insanların sohbeti daha dikkatli dinlediğini belirterek, ''Allah emirlerini yerine getirenleri cennetle ödüllendirecek. Dinimizde insanları ödüllendirmek güzel bir davranıştır. Benim verdiğim ödüller insanların sohbetlerimize katılmalarını teşvik ediyor. Bu sohbetlerden faydalanan insanların sayısını artıyor'' dedi.

Sohbetlerine katıların sayısını artırmanın yanı sıra hediye vermeyi çok sevdiğini söyleyen Irak'ın önde gelen din alimlerinden Şeyh Ahmed El Kubeysi, kendilerinin paraya hizmet etmediğini, aksine parayı kendilerine hizmet ettirdiklerini kaydetti. İki ayrı sohbette iki soruyu doğru cevaplayarak 300 dolar kazanan 11 yaşındaki Bilal Süleyman, El Kubeysi'nin çok güzel anlattığını söyleyerek noktasından virgülüne kadar hiçbir şeyi kaçırmadan dinleyip verdiği doğru cevaplarla 300 dolar kazandığını belirtti.

El Kubeysi'nin sorduğu sorulara doğru cevap vermek için dinleyiclerin birbiriyle yarışması, sohbetin dikkatle dinlendiğini gözler önüne seriyor. Özellikle çocuklar sohbeti can kulağıyla dinleyip soruları cevaplamak için yarışıyor. Arapça olan sohbetler tercümanlar tarafından Türkçe'ye çevriliyor. Şeyh El Kubeysi, Arapça bilmeyenlere soruları cevaplamaları için öncelik tanıyor.