BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA

Yalçın Topçu'dan bomba MHP açıklaması

Sabah yazarı Mahmut Övür, Yalçın Topçu'nun MHP'yle ilgili çarpıcı değerlendirmesini köşesine taşıdı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, sürecin doğru tahlil edilmemesi halinde MHP'nin marjinalleşeceğini iddia etti.

1 Kasım seçim sonuçlarının deprem etkisi yarattığı MHP'de sular durulmuyor. 5 ay içinde 2 milyona yakın seçmeni kaybettiler. Seçim sonrası kimi anketlerde MHP barajın altında çıktı.

Meral Akşener ve Sinan Oğan, sorumlu tuttukları Devlet Bahçeli'ye karşı savaş baltalarını çıkardı. Peki bundan sonra neler olacak? MHP nasıl bir yöne savrulacak?

Konuya ilişkin seçim hükümetinde yer alan BBP eski genel başkanlarından Yalçın Topçu'dan dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Topçu, seçim sonuçları ve siyasete ilişkin değerlendirmeleri Sabah yazarı Mahmut Övür'e anlattı.

"BEKLENTİ İÇİNDE DEĞİLİM"

Topçu'nun "Kendi adıma hiçbir hesabın ve beklentinin içinde değilim. Allah'a şükür, hayatta hiç zaafı olmayan bir adamım. Çok şükür mutluyuz, huzurluyuz." açıklamasına yer veren yazar, bakanın seçim kampanyasında anlattığı bir anısını paylaştı:

"BEKLEDİĞİM GİBİ PATLAMA OLDU"

"Çanakkale'de Koca Seyit'in köyüne gittik. Saat dokuz falandı. Önce mezarlığa gidip duamızı ettik. Sonra da kahveye uğradık. Kahve tıklım tıklımdı. Geçtik oturduk. Biri, '18 yıldır ilk defa bir bakan geliyor buraya' dedi. Durumlarının iyi olması gerektiğini söyleyince, itiraz edip su sorunu yaşadıklarını söylediler. Ben de hemen durumu Başbakan'a ilettim. Sağ olsun hemen döndü; 'Siz bir seslenin' dedim. Telefonda halka 'Selamünaleyküm' demesiyle ortalık yıkıldı. O bölge genelde CHP'lidir. Ama sonuçlar çok iyi çıktı, AK Parti yüzde 59.4, CHP 21.4, MHP 14.7. Gerçekten de beklediğim gibi patlama oldu."

Bakan Topçu, bu sonuçların herkesi motive ettiğini, hükümetin de bu motivasyonla harekete geçmesi gerektiğini söylüyor.

"MHP MARJİNALLEŞEBİLİR"

MHP'yle ilgili Övür'ün MHP'de neler olabileceği sorusuna Topçu'nun verdiği kısa cevap yankı uyandıracak türden:

"MHP'de birçok tartışma ve değerlendirmenin yaşanacağını bekliyorum. Süreç doğru tahlil edilmezse MHP marjinalleşebilir."

Yazının tamamı için tıklayın