BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Küçük'ten Ergenekon itirafları

Odatv'de ele geçirilen belgelerde Yalçın Küçük, sanıklara eşit yardım yapılmaması sebebiyle itiraflara başlayacakları endişesini dile getiriyor

Abone ol

Detayları ortaya çıktıkça, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar da bir bir ortaya dökülüyor. ODA TV iddianamesi ile Ergenekon arasındaki organik bağı ortaya çıkaran fotoğrafla, Yalçın Küçük'ün iddianameyi giren sözleri iyiden iyiye belirginleşti...

12'si tutuklu 14 sanıklı Odatv iddianamesinde, sanıklara "halkı kin ve düşmanlığı tahrik", "TSK'yı darbeye teşvik", "PKK'ya destek" gibi suçlamaların yanında "medyaya yön vermeye çalışmak" ve "Ergenekon soruşturmasına müdahale etmeye çalışmak" gibi suçlamalar da yöneltilmişti.

Odatv'de ele geçirilen bir harddisk ise Ergenekon davalarına destek verirken, bazı sanıklara ayrıcalıklı davranılmasının tehlikeleri anlatılıp, önlem alınması isteniyor.

Davanın tutuklu sanığı Yalçın Küçük'ün talimatlarını içeren örgütsel notlar olduğu belirtilen belgede "sanıklar arasında ayrım yapılmasının rahatsızlık yarattığı" bunun "itiraf furyasını başlatabileceği", "çok şey bilen bazı sanıkların konuşması durumunda" ise "tüm sistemin çökertileceği" uyarısı yapılıyor.

BÜTÜN ÖRGÜT ÇÖKECEK

Rotaheber.com sitesinin derlediği habere göre sanıkların rahatsızlıklarının bir rapor haline getirildiği belirtilen talimat yazısında şöyle deniliyor:

"Şikayetler her geçen gün artıyor. 'Sanıklara destek açısından farklı muamele var'

Ciddi uyarı niteliği taşıyan o cümleler kelimesi kelimesine iddianamede şöyle yer alıyor:

"Ç. Doğan, Haberal, kategorisi ile D.Çiçek, M.Tekin vs. kategorisi kıyaslanıyor. Ciddi rahatsızlık var. Derlenen şikayet notu çok ayrıntılı, sanıklardan bazıları çok şey biliyor. Kime ne kadar maddi yardım, teknik savunma yardımı, medya desteği var, tek tek çıkarılmış. Bir itiraf furyası başlarsa bütün kategoriler aynı anda çöker, bu nokta bizce çok ciddi"