BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.407,06
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Küçük mahkemede yine çoştu

Yalçın Küçük, Türkiye'de iki ayrı istihbarat biriminin bulunduğunu iddia etti

Abone ol
İkinci ''Ergenekon'' davasında, tutuklu sanıklardan emekli albay Levent Göktaş'ın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşma yarına ertelendi. Oda TV soruşturmasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de mahkemede Türkiye'de iki istihbarat biriminin bulunduğunu iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda yapılan duruşmada çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanık emekli albay ve avukat Levent Göktaş'a, üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası tutuklu sanığı Serdar Öztürk'ün kendisi hakkında ''değişik bir psikolojide olduğu'' sözlerini hatırlattı.

Bunun üzerine, Göktaş, ''Ben ağlayan bir adamım, ailece bir bayrak gördüğümüzde, şehit cenazesinde kova dolusu ağlarız. Ben kanun çalarım, şarkı söyleyemem, ağlarım. Bu halimizi görenler 'Psikolojisi bozulmuş' der'' diye konuştu.

YALÇIN KÜÇÜK KONUŞTU

Göktaş'ın çapraz sorgusunun ardından söz alan, Oda TV soruşturması kapsamında tutuklu bulunan, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Yalçın Küçük, hakim Hasan Hüseyin Özese'nin Göktaş'a sorularına dikkati çekerek, ''Burada bir ceza davası yerine Türk devlet teşkilatı üzerine seminer yapar hale geldik'' dedi.

Türk devlet teşkilatında 2 milli istihbarat teşkilatı olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:

''Biri bizim bildiğimiz MİT'tir. Diğeri ise Dışişleri Bakanlığı bünyesinde İstihbarat ve Araştırma Genel Müdürlüğüdür. Rahmetli büyükelçi Cenk Duatepe de bunun umum müdürü olmuştu. Cenk Duatepe, Talabani ve Barzani ile görüşmeleri doğrudan yürütürdü.''

Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz de söz alarak, 51 No'lu DVD'nin hukuka uygun elde edilmediğini belirterek, söz konusu DVD'nin hukuka uygunluk denetiminin yapılmasını istedi. Ersöz, böylece müvekkilinin özgürlüğünü kısıtlayacak hiçbir nedeni kalmayacağını ifade ederek, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Ersöz'ün savunmasını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.