BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
HABER /  GÜNCEL

Türkiye gariplikte sınır tanımıyor!

Görenleri şaşkına çeviren bu yollar Türkiye'de. Sürücüleri sözde korumak için üzerlerine iliştirilen "yönlendirme işaretleri" bakın nasıl kazaya davetiye çıkartıyor

Abone ol

Yolu genişletenler dev direkleri onun orta yerinde unutunca, Sultanbeyli de Türkiye'nin en garip yollarından birine sahip oldu.

Sürücüleri sözde korumak için üzerlerine iliştirilen "yönlendirme işaretleri" aslında, gerçek ve büyük tehlikenin caddenin ortasında yükselen dev elektrik direkleri olduğunu gösteren birer itiraf gibi.

Göreni şaşkına çeviren yollarımızdan birinin de Sultanbeyli'de bulunduğu ortaya çıktı. İlçenin ana caddelerinin birinin tam ortasında sıralanıp giden elektrik direkleri var. Üstelik bunların her biri aslında metrelerce yükseklikte iki beton direkten oluşuyor.. Yolda hızla seyreden araçların birden bire karşılarına çıkan dev elektrik direklerine çarpmamak için direksiyon kırdığını söyleyen vatandaşlar, "Direklerden kaçan sürücüler yol kenarındaki evlere çarpıyor. Geçtiğimiz günlerde bir araç küçük bir çocuğa çarptı" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin anlattığına göre göre direkler eskiden dar olan yolun genişletilmesi çalışmalarından geriye kaldı. Yolu genişleten şehir planlamacıları, direkleri görmezden gelince, ya da kaldırılması için planlama yapmayınca, Sultanbeyli'deki bu cadde de "Türkiye'nin garip yolları" listesindeki yerini alıyor. Üstelik üzerlerine iliştirilen ve yolun nereden geçtiğini gösteren "yönlendirme işareti" aslında korumaya çalıştığı sürücüler için asıl tehlikenin bu dev direkler olduğunu gösteriyor.