BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de ikinci Bilgeköy katliamı!

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yeşilköy'de 'sel suyu yüzünden' çıkan kavgada 2 kişi öldü 3'ü ağır 10 kişi yaralandı!

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Yeşilköy köyünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı köyde giriş çıkışlar kapatıldı.

Yine Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde meydana gelen olayda ise 7'si çocuk 44 kişi hayatını kaybetmişti. 

Mardin'e 55 kilometre uzaklıktaki Mazıdağı'na bağlı Yeşilköy köyünde yaşayan Tunç ve Akak aileleri arasında daha önceden devam eden ve biriken yağmur suyunun tahliyesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İki aile arasında dün gece yaşanan sözlü tartışma, bu sabah da taş ve sopalı kavgalarla devam etti.

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavgada 2 kişi öldü, 3'ü ağır 10 kişi yaralandı. Akak ailesinden Ahmet Akak biriken yağmur suyunu tahliye etmek için okul duvarının bir kısmını yıkmasından sonra köy muhtarı Hüseyin Tunç, bu olaydan dolayı Akak ailesine tepki gösterdi. Çıkan kavgada muhtar Hüseyin Tunç'un erkek kardeşi Musa Tunç ve baldızı Boze Tunç baş ve boyun bölgelerine isabet eden mermiler yüzünden yakınları tarafından Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Hayati tehlikesi bulunan Musa ve Boze Tunç, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kavgada durumu ağır olan Ahmet Akak, Azize Doğu ve Alaattin Akak Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılırken 3 kişi ayakta tedavi oldu.

Olaydan sonra silahıyla birlikte kayıplara karışan zanlıların yakalanması için güvenlik güçlerinin çalışmalarının devam ederken olayla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İki aile, yaklaşık bir yıl önce de aralarında yaşanan eski bir anlaşmazlık yüzünden karşı karşıya gelmiş, çıkan kavgada yine 4 kişi yaralanmıştı.

44 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Yine Mardin, Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde 4 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen olayda, 7'si çocuk 44 kişi öldürülmüştü.