BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan rehavet açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne 5 gün kala dikkat çekici açıklamalar geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'rehavet', muhalefetin 'koalisyon' iddiaları ve çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV canlı yayınına katılan Akdoğan, AK Parti'nin seçimlerde güçlü bir şekilde iktidarını koruyacağını söyledi. 

Akdoğan, "AK Parti kaybetsin de bir bilinmeze doğru gidelim diye düşünüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN'IN REHAVET AÇIKLAMASI

Akdoğan, Erdoğan'ın bir televizyon kanalında yaptığı "Parti teşkilatlarında rehavet var, sürpriz sonuçlar olabilir" açıklamasını da değerlendirdi.

Rehavetin "nasıl olsa kazanıyoruz" düşüncesinden kaynaklandığını savunan Akdoğan, şunları kaydetti:

1-2 PUAN SADECE HDP DEĞİL BİZİM İÇİN DE ÇOK KRİTİK

"Rehavet şu; nasıl olsa kazanıyoruz... Yaylaya gidenler, köyüne gidenler çoğu dönmedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 58'le de alabilirdik. Katılımın düşmesi bizim aleyhimize oldu. Nasıl barajı geçip geçmeme konusunda HDP için 1-2 puan kritikse AK Parti için de hükümet olup olmama konusunda önemlidir.

Kararsızların da bir takım eleştirileri var ama yine AK Partili. Güven ilişkileri sarsılmamış ama bir takım sıkıntıları var. Son hafta bu kararsızlar ve rehavete kapılanların toparlanmasıyla iyi bir oy alabiliriz diye düşünmeye başladım."

"FARKLI BİR HAVA VAR"

Diğer seçimlerden farklı bir iklim olduğunu savunan Akdoğan, bunu muhalefet partisi teşkilatlarının meydana fazla inmemesine bağladı.

Akdoğan, "Bu nedenle bir seçim havasına girilmiyor gibiydi. Ama bizim kendi kitlemizde o tansiyonun yükselmeye başladığını gördük. Bunların arasında gizli bir işbirliği ve paslaşma var. Meydana çıkmaları durumunda birbirini etkileme durumu olduğu için teşkilat yapılarını arazide yarışa sokmadılar. Gelinen noktada bizim kitlemizin meseleye ısındığını görüyoruz son haftalarda" diye konuştu.

"KOALİSYON KURMAYI BECEREMEZLER"

AK Parti'nin seçimlerde güçlü bir şekilde iktidarını koruyacağını belirten Akdoğan, "koalisyon" ihtimaline de değindi.

"AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olamazsa koalisyon kurmayı beceremezler" diyen Başbakan Yardımcısı, şöyle devam etti:

Ya AK Parti tek başına iktidar olur ya da hiçbir koalisyon falan kuramaz. 8 Haziran sabahını herkes düşünsün. Nasıl bir Türkiye'ye uyanmak istiyorlar? Milletimizin son günlerdeki teveccühüne baktığımda AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidar olacağına inanıyorum. Bunların hiçbiri bir araya gelebilecek partiler değil. Bunları AK Parti karşıtlığı bir araya getiriyor. Bunlar çıkıp hiçbir zaman aleni şekilde yan yana duramazlar.

Bunun konuşulması bile Türkiye'ye zarar verir diye düşünüyorum. İnsanlar Türkiye'yi izliyor, yatırımcılar, gözlemciler. Herkes istikrarın devam etmesini istiyor. Türkiye'yi gözlemleyen insanlar varken, negatif opsiyonları konuşmanın bile zararlı olacağına inanıyorum. Bunu çok dillendirmemek gerekir. Biz gücümüzü koruduğumuz sürece güven ve istikrar sürecektir. AK Parti kaybetsin de bir bilinmeze doğru gidelim diye düşünüyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz."