BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Almanya 2018 Dünya Kupası'nı boykota karşı

Alman Futbol Federasyonu, FIFA'nın futbol dünyasını yönetim tarzına muhalefet adına, 2018 Dünya Kupası'nı boykot etme fikrini desteklemediği açıkladı.

Abone ol

Alman Futbol Federasyonu, FIFA'nın futbol dünyasını yönetim tarzına muhalefet adına, 2018 Dünya Kupası'nı boykot etme fikrini desteklemediği açıkladı.

İngiltere Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Greg Dyke, Sepp Blatter'ın FIFA başkanlığına yeniden seçilmesi ardından, UEFA liderliğindeki herhangi bir boykotu destekleyeceğini açıklamıştı.

UEFA Başkanı Michel Platini, oylama öncesinde Blatter'i istifaya çağırmıştı.

Alman federayon başkanı Wolfgang Niersbach ise UEFA yetkilileri ile bu hafta yapacağı bir toplantı öncesinde, "Boykot yoluna girmek istemiyoruz. Bu bir işe yaramaz" dedi.

Yolsuzluk iddiaları

ABD'li savcıların 14 kişiyi hedef alan soruşturması çerçevesinde Zürih'teki lüks bir otele sabahın ilk saatlerinde düzenlenen baskında yedi FIFA yetkilisi gözaltına alındı.

Bu üst düzey yetkililer rüşvet, şantaj ve 1991'den bu yana milyonlarca dolar aklamakla suçlanıyor.

Bu arada İsviçre makamları 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nın Rusya ve Katar'a verilmesiyle ilgili olarak ayrı bir soruşturma başlattı.

FIFA yöneticilerine yöneltilen ve son 20 yılı kapsayan suçlamalar arasında, kara para aklama, haraç alma ve para transferi sahtekarlığı yer alıyor.

Bu yolsuzluklar, Dünya Kupası adaylıkları, pazarlama kampanyaları ve yayın haklarıyla ilişkilendiriliyor.

FIFA başkanı Sepp Blatter da istifa çağrılarıyla karşı karşıya.

Blatter yine başkan

79 yaşındaki Blatter, Cuma günü Zürih'te yapılan kongrede 17 yıldır sürdürdüğü bu göreve beşinci kez FIFA Başkanı seçildi.

Blatter'in rakibi Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin ikinci turdan önce yarıştan çekildi.

İlk turda Blatter 133, Prens Ali ise 73 oy aldı. İlk turda kazanmak için 140 oy gerekiyordu.