BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  POLİTİKA

Yahudilerden Erdoğana mektup

Başbakan Erdoğan'a 'Cesaret ödülü' veren Yahudi örgütünden yazılı mekpu geldi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'a geçen yıl "cesaret ödülü" veren dünyaca ünlü Yahudi örgütü Anti-Defemation League Başkanı Abraham Foxman, önceki gün Erdoğan'a ağır sitemler içeren bir mektup yolladı. Anti-Semitizm ile mücadele eden ve merkezi New York'ta bulunan örgütün başkanı Foxman, mektubunda, İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalarda tüm sorumluluğun İsrail'de gibi gösterilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Özellikle AK Parti'nin eleştirildiği mektupta, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ın "İsrail insanlık suçu işliyor, mutlaka cezasını çekecektir" sözlerine karşı, "Partinizde İsrail'i şeytan gibi gösterme eğiliminin giderek arttığını üzüntüyle görüyoruz" dendi.

HİZBULLAH'I UNUTMAYIN!
Ortadoğu'daki çatışmaların İsrailli bir askerin kaçırılmasıyla başladığının hatırlatıldığı mektupta, Türkiye'deki medya ve siyaset çevrelerinde, özellikle AK Parti içinde İsrail'in suçlu gibi gösterilmesinin derin kaygıyla karşılandığı vurgulandı.

Türk-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa eden AK Partili milletvekillerine atıfta bulunulan mektupta, AKP'li Elkatmış'ın İsrail'e yönelik eleştirilerinin "insaf dışı" olduğuna dikkat çekildi ve şöyle dendi: "Sizden Türk halkına İsrail'in her ülkenin yapacağı gibi terörist eylemler karşısında kendini savunma hakkını kullandığını, bir çok Müslüman arasında yasal direniş hareketi gibi yanlış algılanan Hizbullah'ın aslında terör örgütü olduğu konusunda elinizden geleni yapmanızı rica ediyoruz. Siz bu tür zorlu meselelere ilişkin her zaman büyük bir cesaret ve içtenlikle konuşursunuz. Bunu tekrar yapmanız için belki de hiç bu kadar aciliyet olmamıştı."