BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
HABER /  POLİTİKA

PKKdan kara mizah gibi mesaj

PKK'nın öldürmeyi planladığı 250 Kürt'ten yazar Mehmet Uzun kanser olunca bakın ne oldu?

Abone ol

Terör örgütü PKK, geçen yıl "ölüm listesi"ne aldığı Kürt yazar Mehmet Uzun"a “Kaleminizle her daim yaşayın” diye mesaj gönderdi.

Örgüt lideri Murat Karayılan, Diyarbakır"da tedavi gören Uzun"a yazdığı mektupta "geçmiş olsun" dileklerinin yanı sıra, çeşitli övgülerde bulundu.

Aksiyon Dergisi"nin 555. sayısında terör örgütünden kaçan tetikçilere dayanarak verdiği "Namlunun ucundaki 250 Kürt" başlıklı haber, Mehmet Uzun ve birçok Kürt aydınının PKK"nın "ölüm listesi"nde olduğunu ortaya koymuştu. Uzun"un bir süre sonra yıllarca yaşadığı İsveç"e yeniden dönmesi de bu tehlikeden kaçış olarak değerlendirilmişti. Kansere yakalandıktan sonra yeniden Türkiye"ye gelen ve Diyarbakır"da özel bir hastanede tedavi altına alınan Mehmet Uzun"a "geçmiş olsun" mesajları geliyor. Geçtiğimiz günlerde Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal gibi dostları tarafından ziyaret edilen Uzun"a terör örgütünün elebaşısı Murat Karayılan da bir mesaj gönderdi.

Mektubunda Uzun"un "Kürt edebiyatının bayrağını dünyada dalgalandırdığını" belirten Karayılan, yazarın "Aşk Gibi Aydınlık, Ölüm Gibi Karanlık" adlı romanından esinlenerek, "Aydınlık bir aşk gibi yaşayın" temennisinde bulundu. Karayılan"ın mesajı haftalık Azadiyewelat gazetesinde de yayınlandı.

Uzun"un hastalığının örgütü derinden üzdüğünü savunan Karayılan, "Umuyor ve diliyoruz ki her sorun gibi, hastalığı da büyük bir başarıyla atlatacaksınız. Bu umudumuzu geçmiş yaşamınızdan ve şiirsel yaşamınızdan alıyoruz. Bizlerin ve halkımızın, düşüncelerinize, kaleminize ve yaşamınıza ihtiyacı var. Hepimizin yüreği sizinledir. Kaleminizle her daim yaşayın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.zaman.com.tr