BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

Kral 300 bin dolarlık halı aldı

İstanbul'da üç gün kalan Kral Abdullah, Kapalıçarşı esnafını hayalkırıklığına uğrattı.

Abone ol

Kral gelecek diye belirlenen protokol yolu her akşam deterjanlarla yıkandı, güzel koksun diye parfümler sıkıldı. Esnaf Kral ve heyeti için vitrinini de yeniledi. Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, "Kral Abdullah'ın bize de uğrayacağı bilgisi verildi. Uğramazsa çok mutsuz olacağız" dedi. Kapalıçarşı'ya uğramayan Kral, oteline çağırttığı halıcıdan 300 bin dolarlık halı aldı.

Kral'ın zor siparişi
Kapalıçarşı'daki Imperio Otomano'nun sahibi Hakan Evin, Kral'ın danışmanlarının halılardan 14'ünü seçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Ardından Kral yanımıza gelip bunlardan yaklaşık 300 bin dolarlık 4 ile 6 metre karelik 7 ipek halıyı seçip aldı. Bir de her santimetresinde 256 düğüm bulunan çok özel bir ipek halı sipariş etti. Ancak çok büyük ve 4 yılda tamamlanabilen bu halının sadece maliyeti bile 600 bin dolar. Bu sebeple bu sipariş için söz vermedim ve 100 bin dolarlık kaparoyu da kabul etmedim." Karaköy Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Nadir Güllü de, heyetin öğle ve akşamları 200 kilo baklava ısmarlandığını söyledi. Güllü, "Kral Abdullah ayrıca ülkesine döndükten sonra da diyabetik ve normal olmak üzere 400 kiloluk baklava siparişi verdi" dedi.