BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  GÜNCEL

Yahudi yerleşimlerine 1000 yeni konut

İsrail Konut Edindirme Bakanlığı Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimleri için binden fazla konut inşaatını ihaleye çıkardı.

Abone ol

İsrail Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde inşa edilecek binden fazla konut için ihale açtı.

Konut projesine ilişkin ayrıntılar İsrail Emlak Edindirme Bakanlığı’nın internet sayfasında yayınladı.

Konutların 500'ünün Doğu Kudüs'teki Har Homa'da, beş yüzden fazlasının ise Batı Şeria'daki iki Yahudi yerleşim biriminde inşa edilmesi planlanıyor.

İsrail, Filistinlilerin geçen ay UNESCO'ya kabul edilmelerinden bu yana yerleşim yerlerinde konut inşaatı projelerine hız verdi.

Yerleşim yerlerinin genişletilmesi İsrail ile Filistinliler arasındaki sorunu çıkmaza götüren en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.

Filistinliler, uluslararası alanda yasadışı görülen yerleşimlerin kaldırılmasını istiyor.

Son olarak duyurulan ihaleler İsrail ve Batı Şeria'da inşa edilmesi planlanan 6 bin konutluk projenin bir parçası.

Filistin Yönetimi sözcüsü Saib Erekat, İsrail hükümetinin yerleşim yerlerini genişletme kararını kınadığını ve bu hamlenin bölgeye barışı getirme çabalarının altını oyduğunu söyledi.

İsrail Konut Edindirme Bakanı Ariel Rosenberg ise AFP'ye verdiği demeçte yeni yerleşim yerlerinin Filistinlilerin Eylül ayında BM'ye yaptıkları başvuruyla bağlantılı olarak pazarlandığını söyledi.

Filistin'in Birleşmiş Milletler'e üyelik başvurusundan büyük rahatsızlık duyan İsrail, Filistin'in devletleşmesinin ancak çift taraflı barış görüşmeleriyle gerçekleşeceğini savunuyor.