BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

ABD medyası AK Parti'ye yüklendi

Los Angeles Times, Kürt azınlığa yönelik insan hakları sicilinde başarısız olduğu sürece, uluslararası güvenirliliğinin şüpheli olması gerektiğini savundu.

Abone ol

Gazete, hükümetin "demokratik açılım" politikasını anımsatarak, "Bugün hükümet bu yaklaşımının yerine yasak, baskı ve onu eleştirenlere hapis cezasını koydu" diye yazdı.

Türkiye'de insan haklarına ABD medyasından sert eleştiri geldi. Los Angeles Times, Türkiye'nin özellikle Kürt azınlığa yönelik insan hakları sicilinde başarısız olduğu sürece, uluslararası güvenirliliğinin şüpheli olması gerektiğini savundu. Gazete, hükümetin "demokratik açılım" politikasını anımsatarak, "Bugün hükümet bu yaklaşımının yerine yasak, baskı ve onu eleştirenlere hapis cezasını koydu" görüşünü savundu.

ABD'nin önemli gazetesi Los Angeles Times, Türkiye'nin bölgede büyüdüğünü ancak insan hakları sicilinde başarısız olduğu sürece, özellikle Türkiye'deki geniş Kürt azınlık hakkında, Türkiye'nin uluslararası güvenirliliğinin şüpheli olması gerektiğini öne sürdü.

Gazete, Avrupa ve ABD medyasında, Suriye ve Arap Baharı'na desteği konusunda "yükselen bir star olarak" Türkiye ile ilgili çok sayıda haberin olduğunu belirterek, Türkiye'nin İslam ve modernleşmenin başarılı bir birleşimi olarak görüldüğünü ve hükümetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bölgede destek kazandığını yazdı.

"KÜRT AZINLIĞINA YÖNELİK HAK YOKSUNLUĞU LİSTENİN EN BAŞINDA KALDI"

"Ülkenin geniş Kürt azınlığına yönelik hak yoksunluğu listenin en başında kaldı" diyen gazete, hükümetin iki yıl önce Türkiye'deki tüm azınlıkların haklarını genişletmek için "demokratik açılım" politikasını açıkladığını anımsatarak, "Bugün hükümet bu yaklaşımının yerine yasak, baskı ve onu eleştirenlere hapis cezasını koydu" ifadesine yer verdi.

Haberde, Türkiye'de genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajına da dikkat çekilerek, "Bu bağımsız adaylar dışında Kürt siyasi partilerin Parlamentoya girememesi anlamına gelir" ifadesi kullanıldı.

"EN BÜYÜK PROBLEM TERÖRLE MÜCADELE YASASININ KÖTÜYE KULLANIMI"

ABD gazetesi, "Son üç yılda en büyük problem meşru ve şiddete başvurmayan Kürt destekçileri ve sol eğilimli siyesi faaliyetlerle ilgilenen birçok sıradan insana karşı suçlamalar getiren terörle mücadele yasasının kötüye kullanımı. Bu baskı aynı zamanda gazetecileri de içeriyor ve Türkiye'de insan hakları ve demokrasiyi tehdit ediyor" diye yazarak bu güne kadar KCK kapsamındaki tutuklamalara geniş yer verdi.