BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar ne kadar devam edecek?

Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek.

Abone ol

Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Sıcaklıklar, bütün bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Son verilere göre, bazı illerde ve bölgelerde hava şöyle olacak:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Yağışların; Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize, ve Artvi'in kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı, İç Anadolu'da batılı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-UYARILAR-

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara,Ege, Batı Karadeniz ile Isparta, Burdur, Antalya'nın iç kesimleri,Samsun, Giresun ve Ordu ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Trabzon, Rize, ve Artvi'in kıyı ilçeleri (Arhavi ve Hopa) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bazı illerde hava şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek 25

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

ANTALYA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 29

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 23

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 34.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

-BÖLGELERDE HAVA-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Adana,Osmaniye, K.Maraş ve Hatay ile öğle saatlerinden itibaren Antalya, Mersin, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bugün (Çarşamba) Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas ve Kayseri ile zamanla Konya, Niğde, Nevşehir ve Aksaray çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Samsun ve Ordu çevreleri ile yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van, Hakkari, Şırnak) ile zamanla batısı(Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.