BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fişi çekip 25 bin balığı telef ettiler

Milas'a bağlı Avşar Köyü'nde ödenmeyen faturalar bu kez başa bela oldu. Fişi çeken yetkililer 25 bin balığı ölüme terketti.

Abone ol

AYDEM'in elektrik borcu yüzünden elektriği kestiği balık çiftliğinde 25 bin balık telef oldu. İşletme sahibi, zararının 100 bin TL olduğunu ifade ederek yargıya başvurdu.

Balık çiftliği sahibi Yetkin Taş, zararının 100 bin TL olduğunu ifade ederek inceleme için heyet istedi.

Zararının karşılanmasını isteyen Taş, yargıya başvurdu. Elektrik tüketiminin fazla olduğu balık çiftliğinin Mart-Nisan-Mayıs aylarındaki 14 bin 600 TL'lik borcunu ödedikten sonra 5 bin TL'lik diğer fatura için 30 Mayıs tarihli senet veren işletme sahibi, senedin işleme konulmadan enerjisinin kesilerek mağdur edildiğini iddia etti.

Normal şartlarda alacak senetle teminat altına alındığı için senet üzerinden işlem yapılması gerektiğini ifade eden Taş, şöyle konuştu: "Verdiğim 5 bin TL'lik senet işleme konulmadan AYDEM görevlileri enerjimizi kesmiş. Sabah havuzlara baktığımda 25 bin levrek bulunan en büyük havuzumdaki tüm balıkların telef olduğunu gördüm. Zararım 100 bin TL ve bu zararın karşılanması için mahkemeden heyet istedim."

AYDEM Müdürü Ali Karabıyık, abone dosyasında yapacağı incelemenin ardından gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.