BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Gazilerden o fotoğrafa ağır sözler

Başbakan, çömeldi olay çıktı. Gaziler, Balıkesir'de "çömelen başbakan" istemiyoruz diye sokağa döküldü.

Abone ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi'nin düzenlediği mitingte konuşan Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de çömelmesini eleştirirek, “Başbakan Mehmetçik kadar kahraman olamamıştır” dedi. Mitinge katılan vatandaşlar ise sık sık ‘Çömelen Başbakan istemiyoruz. Çömelme başbakan, dik dur’ diye slogan attı. Miting İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından olyasız bitti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi, bugün akşam saat 18.30'da, Alihikmetpaşa Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. Mitinge çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Mitinge katılan şehit yakınları, taşıdıkları birbirinden ilginç pankartlarla önemli mesajlar verdi. Vatandaşlar, “Bizim kapımızı çalan acı haberler bir gün sizin de kapınızı çalabilir’, ‘PKK'ya kucak aç, gençleri toprağa saç’, ‘Hükümetimizi kaybettik, hükümsüzdür’, ‘Yan gelip yatmadık, vatanımızı satmadık’, ‘İdam istiyoruz, Meclis göreve’ yazılı pankartlar açarak tepkilerini dile getirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, terörü kınamak veya lanetlemek için değil, terörü kınayan, lanetleyen başka da bir şey yapmayan beceriksizleri uyarmak için miting düzenlediklerini belirterek, “Askeri aşağıla, mahkeme mahkeme dolaştır. Bazıları bu haksızlıklara dayanamayıp intihar etsin, dağdan inen hainleri kırmızı halıyla karşıla. Benim verdiğim vergilerle hainleri Meclis'te ve hapiste besle, sonra da ‘Ben terörle mücadele ediyorum' de. Buna kargalar bile güler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari'deki siperlerde çömelmesini de eleştiren Filiz, “8 yılda bir defa askerin gecesini gündüzünü geçirdiği mevziye giden Başbakan, en üst düzeyde korunduğu halde mermi korkusuyla diz çökmüştür. Mehmetçik kadar kahraman olamamıştır. Başbakan da bütün halk da nerede olursa olsun dik duracak. Şehit ailelerinden istenen metanet ve dik duruşu bizi yönetenler bizden çok daha fazla göstermek zorundadır” dedi.

Başkan Filiz, terörün açılımla çözülemeyeceğini belirtirken, “Habur'da devletin namusunu satanların da bir an önce yargılanmasını istiyoruz” dedi. Mitinge katılanlar da, Çömelen başbakan istemiyoruz diye sloganlar attı. Eylem saygı duruş ve İstiklal Marşı ile sona erdi.