BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar gidiyor sıcaklık yükselecek!

Geçtiğimiz haftayı büyük çoğunlukla yağışlı geçiren Türkiye, önümüzdeki haftadan itibaren yeniden sıcaklara kavuşuyor.

Abone ol
Haftayı yağışlarla geçiren Türkiye, önümüzdeki haftayla birlikte yeniden sıcaklara kavuşuyor. Kuzeydoğu kesimlerinde sıcaklık 3 ila 5 dereçe azalırken, batı bölgeleri de dahil Marmara'da hava sacıklıkları 2 ila 4 derece arasında artacak.

Meteoroloji'nin verilerine göre Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde görülecek yağışların; öğle saatlerine kadar Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Yağışların öğle saatlerine kadar, Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Trabzon'nun doğu ilçeleri, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzeyi parçalı bulutlu, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.