BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  GÜNCEL

Balyoz tutuklusu Paşa'dan müthiş iddia

Ergin Saygun, Balyoz Darbe Planı'nın hazırlandığı 2003'te Cumhuriyet gazetesinin manşetten verdiği 'Genç subaylar tedirgin' haberiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Cumhuriyet'in 2003 yılında attığı malum manşetin sırrını emekli Orgeneral Ergin Saygun bomba etkisi yaratan kitabında anlattı.  Saygun, haberin, yayınlanmadan 4 yıl önce ABD'de senaryo olarak tartışıldığını yazdı.

GÜNLÜKLERİNDE ANLATTI

Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz davasında tutuklanmadan önce GATA'da tedavi görürken kaleme aldığı notlarını 'Türk Ordusuna Balyoz' adıyla kitaplaştırdı. Saygun günlüklerinde, ABD'deki düşünce kuruluşlarında hazırlanan bazı 'senaryoların daha sonra Türkiye'de meydana gelen olaylarla benzediğine dikkat çekti.

O MEKTUPLARIN PERDE ARKASI

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay'ın dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'e gönderilen mektuplara yer verdiği 'Genç subaylar tedirgin' haberini örnek gösteren Saygun "(Mektuplar) ABD'liler tarafından yazılmış bir senaryonun 4 yıl sonra Türkiye'deki bazı olaylarla karşımıza çıkması. Benzerlik arıyorsanız bunlara bakmanız lazım" dedi.

ABD, ODA TV ÜZERİNDEN TEHDİT ETTİ

Saygun, günlüklerinde ABD Büyükelçisi Ricciardone'nin OdaTV ve Balyoz davalarını eleştiren sözlerini de değerlendirdi. Hükümet üyelerinin sert tepki gösterdiği açıklamalara, Washington yönetiminin 'kırmızı çizgi' hatırlatması yaparak sahip çıktığını hatırlatan Saygun, bu durumu Türkiye'nin tehdit edilmesi olarak yorumladı.