BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'deki gizli krize nadas formülü

AKP'nirı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı EkremErdem, kongre öncesi kesinleşen nadas formülünü Taraf'a anlattı

Abone ol

Taraf gazetesinden Lale Kemal'in haberine göre AK Parti, 30 Eylül'deki kongrede, parti tüzüğünü netleştirilecek.

Üst üste üç kez milletvekili, belediye başkanlığı, il ve ilçe başkanlığı yapanlar, bir dönem ara verip aynı makama aday olabilecek.

Önümüzde 3 seçim var. Kongrede bu seçimleri yönetecek kadrolar belirlenecek. Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu MKYK'ya girecek.

AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kongre öncesi kesinleşen nadas formülünü anlattı

KARİZMATİK LİDER SON KEZ ADAY

» Bu kongreyi anlamlı hale getiren genel başkanımızın (Erdoğan), genel başkan adayı sıfatı ile katılacağı son kongre olması,

» Kongreye yoğun ilginin bir diğer önemli nedeni, 10 yıl içerisinde Türkiye’de ekonomiden sosyal politikalara ve diğer alanlara kadar partinin sağladığı kazanımlar. Türkiye’yi, ister istemez dünyanın gündemine taşıyor.

YENİ KADRO

» Kongreyi belki en az bunlar kadar önemli kılan da önümüzde çok zor bir dönem olması, 3 tane seçim var. (6 ila 5 ay öne çekilerek 2013 ekimine planlanan yerel seçimler, 2014 Cumhurbaşkanlığı ile 2015 genel seçimleri). Zira, Kongre’de seçilecek kadro, önümüzdeki seçimleri yönetecek.

ARA VERME FORMÜLÜ

» Kongre’de parti tüzüğü netleştirilecek. Buna göre, üst üste 3 kez milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanlığı yapanlar, bir dönem ara verecek. Bir kere kesintisiz, üç dönem seçilen bir dönem ara verdikten sonra tekrar aynı makam için aday olabilecek. Genel başkan için de 4 dönem. 3 dönemlik milletvekillerini karşılayacak bir karşılıktır o 4 dönem.