BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.428,11
HABER /  GÜNCEL

Mahkemeden SGK'ya büyük şok!

SGK, yetim maaşı almak için boşanıp birlikte yaşamaya başlayan çifti mahkemeye verdi. Yargıtay, bu çift için istenen cezayı reddetti

Abone ol

Yetim maaşı olmak için boşanıp birlikte yaşamaya başlayanlara müjde!

SGK'ın mahkemeye verdiği çifte istenen ceza, Yargıtay'dan geri döndü! Emsal oluşturacak karara konu olan olay Rize'de yaşandı.

Bir çift, 7 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Daha sonra kadına babasından yetim maaşı bağlandı. Ancak çift, bir süre sonra birlikte yaşamaya başladı. Bunun üzerine SGK, çiftin boşanmış olmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam ettiğini, amaçlarının yetim maaşını alabilmek olduğunu ve bu yüzden 'kamu kurumunu dolandırmak' suçunu işlediklerini iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.

BİRLİKTE YAŞAMAK SUÇ DEĞİL!

Savcılık da çift hakkında TCK'nın 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu düzenleyen 158.
maddesine göre, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis ve en az 13 bin 163 TL para cezası istemiyle dava açtı.

Ancak Rize Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların beraatine karar verdi. Bunun üzerine SGK da, davayı Yargıtay'a taşıdı. Ne var ki, kararın lehine bozulmasını bekleyen SGK şok oldu!

Çünkü davaya bakan Yargıtay 15. Ceza Dairesi, sanıkların boşanmalarına rağmen, bir arada yaşayıp yaşamama hususunda, özgür iradeleri ile karar verebileceklerine hükmederek, Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını onadı.