BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  POLİTİKA

Ya sev ya terket kavgası

Erdoğan'dan DTP'ye zehir gibi sözler geldi. DTP'nin PKK ile elele verdiği söyleyip ağır bir dille vurdu. DTP'yi çıldırtacak sözler;

Abone ol Başbakan Erdoğan Güneydoğu ziyareti sırasında yaşanan olayların kaynağında DTP-PKK ilişkisinin yattığını belirtirken doğalgaz zammıyla ilgili gerekçeyi açıkladı.

İşte konuşmasında satır başları;

MALUM PARTİNİN ADAMLARI YAPIYOR: "Van doğu'da büyük illerimizden biri. DTP geçen dönemlerde seçim kaybetti. Bu dönemde ne olacak endişesi içindeler. Bölgede gerginlikten nemalanmak isteniyor. Önce vatandaşı korkutmak istediler. Dükkanları kapattırmak istediler kapatamadılar. Bunun üzerine dükkanlara arabalara zarar vermeye başladılar. Bu işi yapanlar malum partinin adamları. Bunlar insan düşmanı. Bunların insan onurun
YA SEV YA TERKET KAVGASI 
Başbakan Erdoğan Hakkari'de
şunları söylemişti:
"Tek bayrak' dedik. Ne dedik? 'Tek vatan' dedik? Ne dedik? 'Tek devlet' dedik. Buna kim karşı çıkabilir yahu? Buna karşı çıkabilenin bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin.

DTP'NİN VERDİĞİ YANIT;
Ahmet Türk: "
Bu vatan hepimizin ortak vatanı değil mi? Kim kimi kimin vatanından kovuyor. Başbakan tahrik ediyor. Hemen özür dilemeli:"
a, insan hayatına saygıları yok.

Bu kişilerin içinde Milletvekili olanlar da var. Bu milletvekilleri ortamı gezmek için tek tek dolaştı kameralardan çekindiği içinde bundan vazgeçti. Bölücü terör örgütü, malum partinin elemanları ile birlikte eylemlere yöneldiler."

BUNLAR İNSANLIK DÜŞMANI: "Bu kişiler bizim kafilemizde olan basın mensubu arkadaşlarımızın araçlarını taşladılar. Özel TİM'e haber verilerek arkadaşlarımız esenliğe kavuşturuldular. Bunlar insanlık düşmanı. Kontak kapatmaktan sokağa çıkmayı yasaklamaya varana kadar olayı büyüttüler. Hakkari’ye geldik. Birçok açılış yaptık. Bunlardan bir hastane Yüksekova’da. Biz o açılışı yaparken. Yüksekova’da malum parti ile birlikte bölücü örgüt yandaşları eylem yaptılar.

Ben birşey söylemek istiyorum bu kadar olaylar oluyor, kameralar orada ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşları değil ordaki eylemleri gösteriyorlar. Bombalamalar olaylar gösterilince onların propagandasını yapıyorlar. Bu tavır bizlerde soru işareti uyandırmaktadır.

VATANDAŞA İTİDAL TAVSİYESİ: "Ben vatandaşa itidal tavsiye ediyorum. Ancak bu sağduyu nereye kadar gider bilmiyorum. Çünkü bir taraftan vatandaşın malına zarar verilecek yakılacak sonra çocuklar kullanılacak. Bu eylemi yapanlar vatandaşın da sabrının biteceğini bilmelidir. Bunun demokrasi özgürlük mücadelesi ile ne alakası var. Bu terörün mahalle arasına girerek tahrik etmesidir."

DOĞALGAZ ZAMMI: "Doğalgaz konusuna gelince, bizler bizden öncekilerin düştüğü duruma düşmek istiyorsak seçim atmosferine girdik faturayı devletin kasasından ödetirsek yarın bu başka şekilde ortaya çıkardı. 5 yıl enerjiye zam yapmadık o zaman doğalgazda bir kullanma zorunluluğumuz vardı o açığı kapattık 9 il doğalgaz kullanılırken şimdi 60 il doğalgaz kullanıyor.

Dünyada artan dogalgaz fiyatları farklı yansıyor. Bazı ülkelerde bu 6 ay ya da 9 ay sürüyor. Fiyatların normale dönmesi de belli bir süre sonra gündeme gelecektir. Bu işin YTL ile alakası yok. Bu zammın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ile alakası yoktur. Borcun bu işle ilgisi yoktur. Hazine alacağını başka şekilde temin edecektir. Bu zammı yapmasaydık bunun bedeli başka alanlarda çıkacaktı."