BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,12
HABER /  GÜNCEL

Aktütüne yeni okul geliyor

Aktütün mezrasına 3 derslikli okul ve lojman yapımı için Milli Eğitim Bakanlığından ödenek istendi.

Abone ol Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün mezrasına 3 derslikli okul ve lojman yapımı için Milli Eğitim Bakanlığından ödenek istediklerini söyledi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktütün mezrasında eğitim alanında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını, ancak burdaki çocukların daha iyi koşullarda eğitim görmesi için buraya 1'i ana sınıfı olmak üzere, 3 derslikli okul ve lojman yapmayı planladıklarını belirtti.

Bunun için çalışma başlattıklarını anlatan Nasuhbeyoğlu, ''Aktütün mezrasına 3 derslikli okul ve lojman yapımı için Milli Eğitim Bakanlığından ödenek istedik'' dedi.

Zorlu kış şartlarında, mezrada yaşayan vatandaşların sağlık alanında sıkıntı yaşamaması için sınır birliğine ilaç desteği verildiğini de ifade eden Nasuhbeyoğlu, şöyle devam etti:

''Birliğimizde askeri doktorumuz mevcuttur. Kış şartlarının ağır geçtiği dönemlerde, hastaneye gidemeyen vatandaşlarımız buradaki askeri birlikten yararlanabilecektir.''

Nasuhbeyoğlu, Aktütün mezrasındaki 5 kilometrelik yolun da iş makineleri tarafından düzeltilerek stabilize ile kaplandığını kaydetti.