BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  DÜNYA

Ya 1 gün sonra yakalansaydılar

Konya’da 20 yıl önce kaybolan ve 6 ay önce öldürülüp atıldığı kuyudan kemikleri çıkartılan şahsın katil zanlısı baba ve 2 oğlu, zaman aşımın...

Abone ol

Konya’da 20 yıl önce kaybolan ve 6 ay önce öldürülüp atıldığı kuyudan kemikleri çıkartılan şahsın katil zanlısı baba ve 2 oğlu, zaman aşımına 1 gün kala jandarma özel ekibi tarafından yakalandı.
20 yıl önce Kadınhanı ilçesine bağlı Kolukısa beldesinde kaybolan Musa Bakraç’la ilgili cumhuriyet başsavcılığının koordinesinde Konya İl Jandarma Komutanlığı çalışma başlattı. Jandarma komutanlığı tarafından 9 ay önce oluşturulan özel ekip, 24 saat aralıksız beldede titiz bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonrası kayıp olarak aranan Bakraç’ın öldürülüp Başkuyu köyü Akin mevkisindeki kuyuya atılmış olabileceği bilgisine ulaşıldı. 25 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kazı çalışmalarında bir kuyunun 11 metre derinliğinde insan kemikleri, olay günü Bakraç’ın eşinden aldığı sarı kırmızı tarak ve av tüfeği çıktı. Kemiklerin Bakraç’a ait olduğundan emin olmak isteyen özel ekip, 10 yıl önce ölen babasının mezarını açtırarak, DNA için örnek alarak Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Ankara Adli Tıp Kurumu, 1 ay önce mezardan ve kuyudan alınan kemiklerin DNA’sının uyumlu olduğunu ve ölen şahsın Musa Bakraç olduğunu belirledi.
Jandarmanın oluşturduğu özel ekip, 9 aylık sürede özellikle gece yarıları sessiz bir şekilde beldede çalışarak, 5 klasörlük dosya hazırladı. Aradan 20 yıl geçmesine rağmen bulunabilecek her türlü delil ve tanıklara ulaşan özel ekip, ortaya atılan birbirinden farklı 10’dan fazla dedikoduyu tek tek inceleyip çürüttü. Ekip, son olarak aynı beldede Musa Bakraç’tan 6 ay sonra kaybolan yakın arkadaşı Hacı Uslu’nun ailesine yöneldi. Bakraç’ın kayıp olan Hacı hariç diğer aile bireyleri ile husumetli olduğu bilgisine de ulaşan ekip, çelişkili ifadelerle karşılaştı. 20 yıl önce olay gecesi Uslu ailesinin Bakraç’ı götürdüğü bilgisine ulaşan ve cenaze namazına da aileden hiç kimsenin katılmadığının belirlenmesi üzerine jandarma ekipleri, zaman aşımına 1 gün kala operasyon kararı aldı. Bugün sabah saatlerinde beldede 3 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, şüpheli olarak 79 yaşındaki A.U., oğulları M.U. (42) ve L.U’yu (49) gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramaların ardından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan baba ile 2 oğlu, Kadınhanı Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
1 ay önce Kadınhanı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, DNA’dan gelen Bakraç’a ait kemikleri torba içerisinde ağabeyi Mustafa Bakraç’a vermişti. Ağabey, kucağına aldığı kardeşine ait kemikleri torbada cenaze aracına götürürken, “Dağ gibi adam bu hale gelmiş” diyerek üzüntüsünü dile getirerek, suçluların bir an önce cezalandırılmasını istemişti. Bakraç’ın kemikleri Kolukısa beldesindeki belde mezarlığı önünde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilmişti.
Cinayet ile ilgili jandarma tarafından gözaltına alınan babanın, en küçük oğlu Hacı Uslu’nun 19 yıl önce kayıp olmasının gizemi ise sürüyor. Yakın arkadaşı babası ve kardeşleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hacı Uslu’nun da öldürülmüş olabileceği iddialar arasında yer alıyor.
(İHA)