BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Libya Başbakanı neden kaçırıldı?

Libya'nın başkenti Trablus'ta bir otelden kaçırılan Başbakan Ali Zeydan, serbest bırakılmasının ardından açıklama yaptı.

Abone ol

LİBYA'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden bu sabah yaka paça götürülen Başbakan Ali Zeydan'ın İçişleri Bakanlığı'nca gözaltına alındığı ortaya çıktı. Öğle saatlerinde serbest bırakılan Zeydan, "Allah'a şükür iyiyim. Beni kaçıranlar, istifamı istiyordu" dedi.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz, "(Zeydan) serbest bırakıldı. Ama hangi şartlarda serbest bırakıldığı konusunda henüz bilgimiz yok" dedi.

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Kaber ise hükümet binasına dönen Zeydan için "Özgür ama serbest bırakılmadı" dedi. Zeydan'la ilgili "serbest bırakılmadı" tabirini kullanan Kaber'in ne demek istediği anlaşılmadı.

11649.jpg

Libya resmi haber ajansı, İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar tarafından otelden alınan Zeydan'ın bakanlığa bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğünü bildirmişti. Muammer Kaddafi'yi deviren ve artık İçişleri Bakanlığı için çalışan eski isyancılar, Trablus'ta güvenliğin sağlanmasına yardımcı olmakla görevli.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden bir yetkili, sağlık durumu iyi olan Zeydan'a "bir Libya vatandaşı olarak iyi davranıldığını" ifade etti.

Zeydan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür iyiyim. Beni kaçıranlar, istifamı istiyordu. Ama istifa etmeyeceğim" dedi.