BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Libya Başbakanı Ali Zeydan serbest bırakıldı

Libya'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden yaka paça götürülen Başbakan Ali Zeydan serbest bırakıldı!

Abone ol

Başbakan Ali Zeydan'ın Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düştü.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Libya devlet haber ajansına dayandırdığı haberinde, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın Yolsuzlukla Mücadele Şubesi'nde tutulduğunu iddia edildi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Libya Başbakanı Zeydan'ın sağlığının yerinde olduğu ve kötü muameleye maruz kalmadığı açıklandı. Libya devlet ajansına açıklama yapan Libyalı bir yetkili, Başbakan Ali Zeydan'ın İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Yolsuzlukla Mücadele Şubesi'nde tutulduğunu söyledi. Libyalı yetkili, "Zeydan'ın sağlık durumu iyi, Her Libya vatandaşının olduğu gibi kötü muameleye maruz kalmıyor" dedi.

YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Zeydan'ın Başsavcı Abdulkadir Rıdvan'ın devletin güvenliği ve yolsuzlukla ilgili suçlamalar üzerine verdiği kararla gözaltına alındığı belirtiliyordu. Libya Devrimcileri Operasyon Odası, Zeydan'ın yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığını ileri sürdü.

OTELDEN ALDILAR

Başbakanlık sözcüsünün açıklamalarına göre, silahlı muhalif güçler, Libya Başbakanı Zeydan'ı, Trablus’ta kalmakta olduğu Corinthiam Otel'den bir araç konvoyuyla götürdü. İlk gelen bilgilere göre, Libya başbakanının kaçırılması sırasında silah sesleri duyuldu. 

Hükümetin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Zeydan'ın "Faili meçhul kişilerce bilinmeyen nedenlerle ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü" ifadesine yer verildi.

CIA'NIN OPERASYONUNA MİSİLLEME Mİ?

Başbakan Zeydan'ın, geçtiğimiz Cumartesi CIA'nın Libya'da düzenlediği bir nokta operasyonuna destek verdiği için kaçırıldığı iddia edildi. CIA, bir dönem Usame Bin Ladin'in yakın korumalığını da yapan eski El Kaide üyesi Enes El Libi'yi Trablus'tan kaçırmıştı. Ülkedeki muhalifler, operasyona destek verdiğini iddia ettiği hükümeti eleştirmişti.

ÜLKEDE KARIŞIKLIK SÜRÜYOR

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra, ülkenin farklı bölgelerini kontrol altında tutan rakip aşiretler ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Fizan bölgesi bağımsızlığını ilan etmişti.