BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li belediyeden Kürtçe bayram mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe mesajları billboardlara astırdı.

Abone ol

Fethiye Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla ilçenin farklı yerlerindeki bilboardlara asılan ilan ile demokratikleşme paketi eleştirildi.

Fethiye Belediye Bakanı Behçet Saatcı ve belediye meclis üyelerinin imzasıyla yayınlanan ilan, ilçenin cadde ve sokaklarındaki bilboardlara asıldı.

İlanda, Türkçe ve Kürtçe kelimeler karıştırılarak "Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be" ifadesi kullanıldı.

İlanın altında ise "Anladınız mı? Bu yüzden: Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" yazıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayram için de "Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle iyi bayramlar" ilanını Türkçe ve Kürtçe dillerini karıştırarak kullandıklarını söyledi.

ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ

Billboard ilanıyla vatandaşları biraz düşündürmek istediklerini belirten Saatcı, şöyle konuştu:

"Billboardlardaki bayram ilanımızda yeni demokrasi paketine bir atıfta bulunduk. Biraz insanlarımız düşünsün istedik. Çünkü bizim ortak değerlerimiz var. Anadolu coğrafyasında bizi bir arada tutan en önemli faktörlerden birisi de duru Türkçemiz. Anamızın ak sütü gibi olan dilimiz. Bu anlamda dilimizin önemini vurgulamak için bunu yaptık."

Saatcı, Türkçe mesajın Kürtçe karşılığını Kürt vatandaşlara sorduklarını, Malatya, Ağrı ve Diyarbakır'daki vatandaşların ayrı ifadelerde bulunduğunu dile getirdi.

Bu nedenle ana bir Kürtçe'den bahsetmenin mümkün olmadığını savunan Saatcı, "Lehçe ve kelime anlamlarında fark var. Türkçe, Anadolu coğrafyasının ortak dilidir. Biz bunu vurgulamak istedik" dedi.


MHP kürtçe mesajı affetmedi!

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe mesajları billboardlara astıran, Fethiye Belediye Başkanı...