BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 2 bin öğrenci andı

Bahçeli, tüm parti teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları'na Türk bayrağı resmi üzerine basılmış ve çerçevelenmiş Andımız'ı hediye etti.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yayımlanan bir genelge ile Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını protesto etmek için tüm parti teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları'na Türk bayrağı resmi üzerine basılmış ve çerçevelenmiş öğrenci andını hediye etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokullarda okunan Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını eleştirerek, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 12'nci maddesinde bulunan "Öğrenci Andı"nın Anayasa'ya, uluslararası sözleşmelere ve insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması için 2011'de Danıştay'a dava açıldığını anımsattı. Danıştay savcısının, dava ile ilgili görüşünde, ant metninde insan haklarına, Anayasa'ya ve Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı bir durum olmadığını belirttiğini vurgulayan Yalçın, Danıştay kararında, andın ırkçı söylemler içermediğine, Türk kelimesinin bir ırkın değil, bir milletin ortak adı olduğuna dikkat çekilerek, "Andımız"ın kaldırılması talebinin reddedildiğini bildirdi. 

BAHÇELİ'NİN HEDİYESİDİR

Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, andımızın kaldırılmasını protesto etmek için Türk bayrağı üzerine basılmış ve çerçeveletilmiş Andımız'ın, bütün divan üyelerine, MYK üyelerine, milletvekillerine, il ve ilçe teşkilatlarına, Ülkü Ocakları'na gönderdiğini söyledi. Andımız'ın "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hediyesidir" notuyla yaklaşık 2 bin kişiye gönderildiğine işaret eden Yalçın, "Bu bir tepki çeşididir. Buna razı olmadığımızı, yanlış bir uygulama olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz" dedi. 

Yalçın, ayrıca parti genel merkezinin ön cephesine de 16 metreye 25 metre boyutlarında andımız asıldığını, Bahçeli'nin İstanbul mitinginde de andımızı okuduğunu bildirdi.