BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Özelleştirmeye karşı düdüklü eylem

Başkent’te Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının öncülüğü...

Abone ol

Başkent’te Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının öncülüğünde düdüklü eylem yapıldı. İşçiler, düdük çalarak Sayıştay önünden TBMM Dikmen Kapısı’na yürüdü.
Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri İşletmesi’nin özelleştirilmesine karşı Muğla’dan yola çıkan 200 işçi, 5 günün sonunda Ankara’ya ulaştı. Sayıştay’ın önünden başlayan yürüyüşte işçiler ve sendika üyeleri, “Özelleştirmeye hayır”, “Susma haykır, talana hayır”, “Emeğimiz, yarınlarımız ve ülkemiz için yürüyoruz” yazılı dövizler açtı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne baretlerini bırakan işçiler, kısa bir süre Bakanlık önünde oturma eylemi yaptı.
Yatağan Tes-İş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Demir, bugün eylemlerinin 5’inci günü olduğunu ve Milas’tan yola çıkarak Ankara’ya ulaştıklarını, emeklerinin karşılığını alana kadar da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

"’VATAN SATILMASIN’ DİYORUZ"
Yatağan Tes-İş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçak ise, 2 aydır eylem yaptıklarını, Muğla’daki maden sahalarının ve termik santrallerin özelleştirilmesine karşı yürüdüklerini ifade etti. Koçak, “Maden sahaları satılmasın, enerji santralleri satılmasın. Şirketlerin 2-3 yıllık karları karşılığında satılıyor buralar. Bunlar vatandır ve vatan satılmasın diyoruz. 200 işçi ile bir uyarı eylemi yapıyoruz. 70 bin kişi Ankara’ya yürümek için imza verdi. 4 bin çalışan var orada ve aileler ile birlikte 16 bin kişi oluyoruz. Pazartesi gününden beri yollardayız. Muğla’dan yola çıktık. Aydın, İzmir, Uşak, Afyon ve bugün de Ankara’dayız, Meclis’e yürüyoruz” diye konuştu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile gerçekleşen eylem, Meclis önünde yapılan açıklamanın ardından sona erdi.
(İHA)